Det skapte sterke reaksjoner da EUB brakte nyheten om Lone Smeby Christensen i forrige uke. Hun har Downs syndrom, og har arbeidet ved Vilberg helsetun de siste 16 årene. Nå har imidlertid Eidsvoll kommune gitt beskjed om at arbeidsforholdet blir avsluttet.

FIKK TILBUD OM ADVOKATHJELP

Blant dem som reagerte var et advokatfirma i Oslo. De tilbød Lone og hennes familie hjelp, både fordi de mener saken rent juridisk har flere ubesvarte spørsmål, men også fordi saken har en menneskelig side det er viktig å ta hensyn til. Nå har Lones mamma Ingegjerd Sverre Smeby bestemt seg for å takke ja til hjelpen fra advokatfirmaet.

– Det er flere sider ved denne saken jeg reagerer på, sier Smeby til EUB.

– Først og fremst reagerer jeg på uttalelsene til ordføreren. Det ser ut som om det er Lone som har gjort noe galt og at hun dermed har mistet jobben. Men det viktigste er de prinsipielle sidene ved saken. Spørsmålet vi gjerne vil ha svar på er hvilke rettigheter funksjonshemmede har i en jobbsituasjon, sier Smeby.

INGEN ORDINÆR STILLING

Lones arbeidsforhold i Eidsvoll kommune har ikke vært en ordinær stilling, men en tiltaksplass tilpasset henne. Likevel har hun fungert som en vanlig ansatt i kommunen i 16 år, og forholdt seg til ledere, kollegaer og brukere på lik linje med andre ansatte.

– For Lone har dette vært en arbeidsplass i 16 år, som en hvilket som helst annen ansatt. Det er i praksis ingen forskjell, selv om det rent formelt er det, sier Ingegjerd Sverre Smeby.

– Jeg vil gjerne bringe på det rene om denne typen arbeidsplasser bare kan fjernes, uten noen kommunikasjon eller prosess i forkant. Andre arbeidstakere har et helt sett av lover og regler som beskytter dem når det kommer til oppsigelser og omplasseringer. Jeg vil gjerne vite om de samme reglene gjelder for Lone og andre i hennes situasjon, sier hun.

VIL SNAKKE MED ADVOKATEN

Ordfører John Erik Vika i Eidsvoll kommune sier at han har respekt og forståelse for at Lones familie ønsker å undersøke saken nærmere.

– Det har de all mulig anledning og rett til. Vi vil svare på de spørsmålene som kommer, sier ordføreren.

Fra Lone Smeby Christensen mor:

Ganske så plutselig, etter 16 år, mistet Lone jobben på Eidsvoll helsetun. Som Lones mor og verge, takker jeg for alle engasjerte hilsener og ytringer. Jeg takker også Eidsvoll Ullensaker Blad, som tok et så fast tak i saken.

Det kan nå informeres om at vi takker ja til advokatfirmaet sitt tilbud om å se på sakens juridiske sider. Årsaken til dette noe drastiske skritt, er ordførerens uttalelser I avisa lørdag 29. juli, der han viser til «en vanskelig sak med flere sider», for så å henvise til at han har taushetsplikt. Selvfølgelig har han taushetsplikt. Men denne tausheten har vært total. Med to tidligere virksomhetsledere, god arbeidsinstruks, medarbeidersamtaler om plikter og rettigheter, har Lone under nåværende administrasjon ikke fått noen informasjon om hvorfor hun mister jobben, annet enn at de ikke har nok arbeidsoppgaver til henne.

Som hennes mor og verge, har heller ikke jeg noen anelse om hva som skulle være så taushetsbelagt. Ordførerens uttalelser sier, mer eller mindre direkte, at ikke bare mister Lone jobben, men det er hennes egen skyld og hennes eget ansvar. Dette fører til at vi vil forfølge saken juridisk. Som mangeårig leder med personalansvar, også i Eidsvoll kommune, kan jeg underskrive på at personalansvar ofte er komplisert, og at det krever en etisk holdning i bunnen.

Framgangsmåten I denne saken er ikke en virksomhetsleder, en ordfører eller en kommune verdig.

Det stemmer at Lone har fått et annet tilbud i kommunen, men det er bare deltid, og en helt annen type jobb. Lyspunktet I denne triste saken, er folks engasjement og medfølelse, også fra kommunens folkevalgte. Det setter vi pris på. Det borger for ei framtid der det ikke skal være lov å slå den ned som ikke sjøl kan forsvare seg.

Ingegjerd Sverre Smeby 
Lones mor og verge

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.