• UNIKT. Eierne har spenstige planer med Energivegen 4. Ill.: Jessheim arkitekter

Rognstad Eiendom AS eier den ubebygde tomta Energivegen 4 i Bilbyen, rett ovenfor Møller bil. Utradisjonelt er bare fornavnet på deres plan om det inntil 17 meter høye bygget de vil sette opp.

Formannskap 28. mars sa enstemmig ja da de behandlet detaljreguleringsplanen for denne eiendommen.

IDRETTSHALL

Bygget som kan bli 10.000 kvadratmeter stort over fire etasjer, får inntil 1200 kvadratmeter forretninger på grunnplan til detalj- og plasskrevende handel. Reguleringsforslaget nevner også kontorer og tjenesteyting.

– Dette kan være idrettshall, treningssenter, skole, rehabilitering og overnatting, står det i saken.

Detaljhandel er foreløpig planlagt til hvitevarer, plasskrevende varer kan være en bilforretning med verksted. Også håndverksbedrifter kan ha utsalg her.

I sakspapirene nevnes også treningssenter, servicevirksomhet, undervisning, lege, tannlege, fysioterapi, servering samt overnatting i tilknytning til disse virksomhetene.

LES OGSÅ: Wang vil starte privat ungdomsskole på Jessheim

SAMBRUK

– Før saken skulle sendes til sluttbehandling, ønsket utbygger å legge inn overnatting som en del av tjenesteyting. Det kan være i forbindelse med idrettsutdannelse eller idrettsarrangement, ved rehabilitering, opptrening eller annen omsorg. Overnatting kan bidra til å utfylle tjenestene, utvide bruken av området og lokalene utover vanlig kontortid, samt støtte opp om sambruk med tilliggende bygg, skriver rådmannen i sin innstilling.

Det blir altså aktiviteter i bygget nærmest døgnet rundt.

LES OGSÅ: Ny tribune tar form

LØPEBANE

Tegninger EUB har fått tak i viser at idrettshallen som kan bli 25x45 meter ligger som en kjerne over tre etasjer inni bygget. Rundt denne er det tegnet inn kontorer, overnattingsrom og andre aktivitetsrom.

Oppå taket ser utbyggerne for seg en 250 meter lang løpebane. Det er naturlig å tro at denne kan brukes i forbindelse med idrettsparken som ligger et steinkast unna.

Eierne vil ha parkering til rundt 80 biler på bakkenivå og til 105 biler i parkeringskjeller. I tillegg blir det anlagt en grønn parkstruktur langs ytterkantene mot nord, øst og sør. Mot øst ønsker kommunen et mer urbant preg til benker og sykkelstativer.

– Illustrasjonene, som ikke er bindende, viser ett bygg. Det blir derfor svært viktig med vinduer og andre elementer eller farger som bryter opp fasaden, krever rådmannen.

Går etter planen starter byggingen i år og blir ferdig i 2018.

Hurdal-baserte Rognstad Eiendom eies av brødrene Håkon og Tor Erik Rognstad. De vil ikke uttale seg om saken, men Håkon Rognstad bekrefter at de ikke har signert noen leieavtaler ennå.

– Men det arbeidet pågår, påpeker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.