- Denne dagen har vi gledet oss til, sier Ingunn Bjerke i foreldregruppa til 5. Eidsvoll speidergruppe.

Torsdag inviterte speiderne på Dal til åpningsfest, etter at speiderhytta og plassen på Skjermertopp på Dal er blitt pusset opp og gjort i stand etter vinterens ødeleggelser. Nå er Dal speidersenter gjenåpnet, etter over 100 timer med dugnadsinnsats.

ALT VAR ØDELAGT

I februar var alle i 5. Eidsvoll speidergruppe dypt fortvilet. For tredje gang på kort tid hadde noen «lånt» hytta, og gjort den om til et rottereir. Kjøkkenet var en svinesti, i veggen i oppholdsrommet sto en kniv og alt var et eneste stort kaos. Alt sto på hodet og var ødelagt. Der og da visste ikke noen hvordan det ville gå.

INNSAMLING

Men så skrev EUB om saken. Og dermed var snøballen i gang. Både næringslivet i Eidsvoll og Ullensaker, i tillegg til privatpersoner, ga penger til speiderkassa. Til og med et skolekorps ga 10.000 kroner for at speiderne kunne fortsette med aktivitetene sine.

- Vi har vært og er målløse. Tusen takk til alle som har bidratt, sier Ingunn Bjerke.

Speiderne fikk inn over 30.000 kroner i gaver. I tillegg fikk gruppa nylig 25.000 kroner av OSL, som er brukt til å kjøpe en ny kanohenger. Det som så ut til å bli en trist sommer, har snudd til å bli nytt liv for speiderne.

LES OGSÅ: Leserne startet spontan kronerulling på eub.no

OVERVÅKNING

Men himmelen er ikke uten skyer. Det som skjedde i vinter, med tre innbrudd og omfattende hærverk, har fått speidergruppa til å ta sikkerheten på alvor. Nå er det vakter som patruljerer området døgnet rundt, året rundt.

- Ja, det er det. Vi lar ikke speiderhytta stå ubevoktet. Derfor har vi valgt å sette vektere til å passe på stedet, sier Ingunn Bjerke.

Vaktholdet er temmelig omfattende, og vil gjøre det umulig å ta seg inn på området uten å bli oppdaget. I tillegg er det installert videoovervåkning.

- Vi vil ha full kontroll. Det har vært nok innbrudd og hærverk, sier Ingunn Bjerke.

40 SPEIDERE

Torsdag ettermiddag var det duket for den store åpningsfesten. Det startet høytidelig, med takketaler og en gjennomgang av alt som er gjort med hytta. Deretter gled det hele over til det speiderne er mer kjent for: Lek, moro og å bruke natures gaver.

En av de store attraksjonene var en konkurranse mellom speiderne og foreldrene i å sette opp lavvo, koke vann og tenne bål. Det er antakelig unødvendig å si hvem som vant - men la oss røpe at det ikke var foreldrene.

Eidsvoll 5. speidergruppe har 40 medlemmer mellom ni og 20 år.

- jeg tror vi behøver et alternativ til alle kravene som stilles ellers i samfunnet. I speideren kan du komme som du er, og du vil bli en del av gjengen. Det garanterer jeg, smiler gruppeleder Ernst Jarle Bjerke.

LES OGSÅ: Leder: Helt meningsløst

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.