I vår vedtok kommunestyret i Eidsvoll at forsamlingshuset Fløygir skulle få 1,35 millioner kroner etter salget av Feiring kommunehus.

LOVLIGHETSKLAGE

Vedtaket kom etter en interpellasjon fra varaordfører Einar Madsen (Ap) der han henviste til en tolv år gammel intensjonslovnad.

Bevilgningen ble gitt uten forutgående saksutredning fra administrasjonens side, og tre Høyre-representanter påklagde lovligheten på vedtaket.

Fylkesmannen må uttale seg før saken er avgjort, og det har ennå ikke skjedd.

- Vi har nå purret på en avgjørelse, opplyser kommunens eiendomssjef Erik Lunde.

- feil at bare én får

I mellomtida har ett av forsamlingshusene i Feiring gjentatt sitt ønske om midler fra den samme potten.

- Det må være feil at bare Fløygir skal få av disse midlene, sier lederen i Feiring Indremisjon, Edvard Brodshaug.

Han har nå på ny sendt søknad om kommunal støtte til bedehuset.

TO ANDRE FORSAMLINGSHUS

- I Feiring er det, foruten Fløygir, to andre meget oppegående forsamlingslokaler, Feiring bedehus og Valhall nord i bygda, påpeker Brodshaug.

- Feiring Indremisjon søkte i 2015 kommunen om å komme i betraktning ved utdeling av de omtalte midlene, men har per dags dato ikke registrert noen respons på søknaden, skriver han i brev til kommunen.

DYRT Å DRIVE

Misjonsforeningen har brukt hundretusenvis av kroner på bedehuset de siste årene, blant annet er det lagt nytt tak og vaktmesterens bad er renovert. Nytt kjøkkenutstyr er kjøpt inn og varmepumper er installert.

I tillegg kommer utgifter til strøm, fyring og forsikring.

Inntektene kommer vesentlig fra basar, bidrag fra kirkelig fellesråd og Feiring menighetsråd samt utleie til minnesamvær.

- Det er dyrt å drifte et bedehus, og selve om mye er realisert de siste årene, venter tunge oppgaver som skifting av vinduer, bygging av handikapinngang og utendørs maling, påpeker Edvard Brodshaug.

POLITISK ANSVAR

- De økonomiske disposisjonene er politikernes ansvar, men først må vi få svar fra Fylkesmannen, konkluderer eiendomssjef Erik Lunde i Eidsvoll kommune.

«Det må være feil at bare Fløygir skal få av disse midlene».

Edvard Brodshaug

Leder i Feiring indremisjon

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.