I slutten av januar, i tiårets beste snøsesong, havarerte motoren til Eidsvoll kommunes løypemaskin.

– Det er selvfølgelig på verst tenkelige tidspunkt, men det er en mekanisk feil, og ikke noe vi kunne forberedt oss på, sier avdelingsleder i drift, Knut Fosshaug.

Kommunen forteller at løypemaskinen ikke er utslitt på grunn av snømengdene.

– Den har ikke gått langt, sier Fosshaug.

Forsøker å rekke over alt

Motoren til løypemaskinen er nå sendt til et motoroverhalingsverksted i Hamar, og kommunen venter på å få den igjen. I mellomtiden blir løypene preppet med snøscooter.

– Vi kjører alt med skuter. Det blir nok å gjøre, men vi prøver å holde alle løypene oppe. Det er ikke så lett, da det snør litt hver dag, forklarer Fosshaug.

Må prioritere

Skuterne som preparerer løypene for kommunen kjører også rundt på skolene, slik at de får hatt skidager, og det gjør at det må gjøres prioriteringer. Det er to skutere, men de må som regel kjøre sammen.

– Da tar det litt lengre tid med alt, bekrefter Fosshaug.

Mer ødelagt enn antatt

Når løypemaskinen kan være klar igjen, er ikke Fosshaug sikker på. Det tok litt tid før de innså at motoren måtte overhales, slik at den ikke ble sendt til Hamar med en gang.

Først trodde kommunen at det var turboen som hadde røket, og det var det også, men som følge av det var det også et par stempler som gikk.

– Verkstedet sa det ville ta mellom en uke og fjorten dager, og nå begynner det å nærme seg fjorten dager. Men når vi får den igjen vil det nok ta noen dager å montere motoren igjen. Det gjør vi selv, forklarer avdelingslederen.

ingen sure miner

Til tross for litt dårligere kvalitet på løypene, er det ifølge kommunen ingen som har klaget.

– Det er mange som vil stå på ski, og mange som ønsker løyper, men det er ingen som klager, sier Fosshaug.

LES OGSÅ: Brøyter sykkeltrasé for å unngå løypekrangel

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.