Som EUB har skrevet tidligere er Aker en mulig investor for utbygging av boligfeltet ved Stordammen i Åsgreina. Da ordføreren innkalte til ekstra FØ-møte onsdag, hvor også utvalgsledere og gruppeledere ble innkalt, sto én sak på kartet: orientering om utbyggingen i Åsgreina.

Torstein Storækre, eiendomsdirektør i Aker, deltok på møtet. Giovanni Fili fra selskapene Luma AB og Paui AB, som ønsker å bygge ut boligfeltet ved Stordammen, har i en e-post til alle politiske partier opplyst at Aker er en mulig samarbeidspartner for utbyggingen.

– Det var veldig viktig for meg at alle politikerne fikk førstehåndsinformasjon. Det ble gitt både nyttig og riktig informasjon, sier Hans Thue, ordfører i Nannestad.

Informasjonen fra Storækre var av en sånn karakter at møtet ble lukket. Kommunestyret har vedtatt å trekke tilbake 44 millioner «fryste» kroner til en ny tverrveg mellom Åsgreina og fylkesveg 120. Dette har skapt debatt. Kommunen fastholder imidlertid kravet om at det må bygges en ny tverrforbindelse før boligfeltet kan utvikles.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.