– Vi fortsetter driften videre i store trekk slik Bjørg Aas har drevet forretningene, sier Frank Wikne, daglig leder hos Lunden Begravelsesbyrå AS.

Nå pågår arbeidet med å bygge om og pusse opp lokalene i blomsterbutikken i Maura, og Wikne håper å kunne ha blomsterbutikken i drift om to-tre uker.

NANNESTAD TORG

– I Nannestad Torg fortsetter butikken videre som i dag. Der overtar vi 1. august. Hele etableringen i Nannestad har vi som mål å ha fullt operativ et par uker ut i september, men det er bare å kontakte oss før dette også, sier Wikne.

Lunden Begravelsesbyrå vil også tilby gravstøtter og restaurering av gravsteiner.

– De tjenestene vi selv ikke kan utføre i forbindelse med gravsteiner samarbeider vi med andre aktører om, foreller Wikne.

Lunden Begravelsesbyrå AS ble startet på Jessheim for fem år siden, men har ekspandert raskt.

– Vi har avdelinger på Jessheim, i Nes, Rælingen, Skedsmo og Oslo, og nå Nannestad, sier Wikne.

Bedriften har totalt 11 ansatte. Det blir to fast ansatte i avdelingen i Maura. Det blir det også i blomsterutsalget i Nannestad Torg.

BJØRG BLIR PENSJONIST

Bjørg Aas (67) startet Maura Blomster i 2000. I 2003 startet hun begravelsesbyrå i tillegg.

– Jeg tenkte da at jeg ville prøve det. Går det ikke så er det jo bare å slutte. Men det har hått veldig bra, forteller Aas.

Hun forteller at hun ikke likte at butikken i Sentrumsgården i Maura havnet i det hun kaller bakevja etter utbyggingen av Kiwi.

– Det ble stusslig, men kundene visste jo om meg og fortsatte å handle hos meg, sier hun.

I 2010 tok hun over blomsterbutikken i Nannestad Torg etter Blomstergrossisten.

Nå trer hun inn i pensjonistenes rekker og overdrar virksomhetene til Lunden Begravelsesbyrå.

– Jeg er veldig glad for at det fortsatt blir både begravelsesbyrå og blomsterbutikker i bygda, men det blir jo litt vemodig å avslutte, sier hun.

Endelig kan hun se fram til fritid.

– Jeg har ikke hatt ferie siden i 2000. Nå skal barnebarna prioriteres, og så liker jeg å sykle og å gå i skogen og plukke bær. Fritidsproblemer har jeg ikke. Og så skal jeg nå alle toppene på Romerike. Jeg ser heller ikke bort fra at jeg neste år kommer til å sykle Birken, sier Aas.

LES OGSÅ: Svært stor prisforskjeller for kremasjon

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.