53,8 millioner kroner har det kostet, men det var innenfor budsjettrammen. Men det er gjort mer enn «bare» å bygge ei rundkjøring. Det ligger mye inne i den summen.

KAN UNNGÅ SENTRUMSKJØRING

Den nye rundkjøringen i krysset mellom Trondheimsvegen og Ringvegen gjør det lettere for bilistene å unngå å kjøre Trondheimsvegen gjennom sentrum, om det da ikke er dit de skal. Trafikktettheten i Storgata og Gotåsalleen vil også bli vesentlig mindre.

– Den nye rundkjøringen er en del av en større helhet og er en viktig del av hele Ringveg-systemet, sier ordføreren, som var med da Statens vegvesen offisielt åpnet rundkjøring mandag.

– Dette er siste del av reguleringsprosjektet rundt utbyggingen av Idretten. Statens vegvesen anser seg nå som ferdig med arbeidet, som startet i februar i fjor. Det er gjort store arbeider både under og over bakken, sier Staahle.

Totalkostnaden er på 58,3 millioner kroner. Akershus fylkeskommune og utbyggerne av Jessheim Park og Bekke-bakken har hver betalt sin halvpart av tiltakene i Trondheimsvegen og Ringvegen, mens Ullensaker kommune har betalt for vann- og avløpsarbeidene og snuplass for buss og parkeringsplass ved ungdomsskolen.

Entreprenør har vært Isachsens Anlegg, som har jobbet på oppdrag fra Statens vegvesen og kommunen.

SEKS RUNDKJØRINGER

Med den nye rundkjøringen, på strekningen fra det nye LHL-sykehuset til trafikkmaskinen ved avkjøringen til Jessheim sør, har Trondheimsvegen fått sin sjette rundkjøring.

Når lyskrysset skulle erstattes av en rundkjøring, passet man på å gjøre store, andre arbeider i samme slengen. Vann- og avløpssystemet i området er rustet opp, det er bygget en nye snuplass for buss og parkeringsplass ved Nordby ungdomsskole, bussholdeplassene i Bekkebakken er blitt oppgradert til å være universelt utformet og det er satt opp ny vegbelysning i kryssområdet.

I tillegg er det gjort tiltak på Ringvegen og Trondheimsvegen inn mot den nye rundkjøringen. Trondheimsvegen har fått nye sykkelfelt fra rundkjøringen og sørover mot sentrum. Der er det også bygget en rabatt mellom vegen, i tillegg til en nybygd gang- og sykkelveg.

På vestsiden av Trondheimsvegen, fra rundkjøringa og nordover til Nordby ungdomsskole, er det anlagt en ny- gang og sykkelveg som er koblet sammen med den eksisterende.

Ringvegen, fra rundkjøringen og rundt 120 meter vestover til det nye krysset ved Karl Norbeck veg, er utbedret og det er gjort tilpasninger på Ringvegen og østover.

BEDRE TRAFIKKSIKKERHET

– Foruten å gi et mer sømløst trafikkbilde – hva betyr dette for andre trafikanter enn bilistene?

– Det er kommet gode fortausløsninger på begge sider av vegen. Det vil gi ungdomsskoleelevene større trafikksikkerhet – også ved at det nå er bygget en ny snuplass for buss ved skolen. Også syklistene er ivaretatt ved en god sykkelveg og kollektivtrafikken vil få det bedre, svarer ordføreren.

Han sier at det i tider med mye trafikk, kunne oppstå køer ved lyskrysset. Med den nye rundkjøringen mener han at disse problemene er borte.

– Det gamle lyskrysset hadde sin menighet, men rundkjøring gir en bedre trafikkavvikling i sentrumstrafikken. En rundkjøring er mer delikat, også, for å være ærlig.

Og fin har den blitt, den nye rundkjøringen på Jessheim, beplantet med lange sivaktige strå og en type mose som er lav og fargerik.

LES OGSÅ: Bygger ny rundkjøring

Fakta

Arbeidene startet i februar 2017. Mandag ble rundkjøringen innviet.

Totalkostnad: 58,3 millioner, fordelt likt mellom Akershus fylkeskommune og utbyggerne av Jessheim park og Bekkebakken.

Formålet har vært å forbedre trafikksikkerheten, trafikkavviklingen og framkommeligheten i det tidligere lyskrysset.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.