– Helsingforsavtalen, som iblant kalles «Nordens grunnlov», ble underskrevet av alle de nordiske landene 23. mars 1962 i Finland. Avtalen regulerer det offisielle samarbeidet mellom landene og skal bidra til videreutvikling av samarbeidet. Norden har til sammen en større økonomi enn Russland og Brasil. Det finnes ikke noe område som er mer politisk storstilt, sier Berit Nafstad Lyftingsmo for arrangør Eidsvoll, Sørum og Ullensaker Norden.

Mímir Kristjánsson, nyhetssjef i Klassekampen og ivrig samfunnsdebattant, vil snakke om Utrolige, spennende Island.

– Vi markerer også Finland som feirer 100 år som selvstendig nasjon i 2017. Det blir finsk mat, dans og musikk ved Østerdalslaget og Ullensaker Spelemannslag og et lite knippe nordiske dikt. I bursdagslag bør vi være mange. Velkommen til åpent hus på Lykkebo, sier Nafstad Lyftingsmo.

Hun forteller at i 2017 har Norge ledelsen/formannskapet i Nordisk ministerråd.

– Det norske programmet for året tar tak i omstillingsprosessene. «Norden samlet» bør være et viktig budskap, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.