Owe sto tirsdag fram i EUB og fortalte historien sin. Etter en hofteoperasjon i juli ble han alvorlig syk av en infeksjon. Etter at sykehusoppholdet var over, ble han tilbudt en korttidsplass på Vilberg helsetun. Ifølge vedtaket skulle Owe forlate sykehjemmet onsdag, stadig uten hofte og med sterke smerter. Det skjedde ikke.

Rett etter EUB gikk i trykken onsdag fikk han beskjeden. Kommunen har snudd. Han er lovet plass på Vilberg helsetun frem til 30. august, frem til han må inn til ny operasjon. Etter dette er han også lovet nødvendig tilrettelegging.

PÅ KONTROLL

Tirsdag ettermiddag var Ove Christian Owe på kontroll på Ahus. Der oppdaget legene et hull i operasjonssåret på hofta. I såret var det gul verkepuss.

– Operasjonssåret og vevet innenfor er infisert. Det har ikke grodd slik det skal. Antibiotikakuren jeg går på er dermed helt bortkastet, sier Owe.

Legene konkluderte med at skuespilleren må gjennom en runde ny, målrettet intravenøs behandling før det er aktuelt å operere inn en ny hofte. Behandlingen må gjennomføres på sykehus, deretter med en hvileperiode og ny pillekur.

STARTER PÅ NYTT

Dermed må Owe starte behandlingen på nytt, etter at kirurgene på Ahus fjernet hofteprotesen i slutten av juli. Da ble han lagt inn med høy feber etter å ha blitt svært syk av gule stafylokokker. Det var vevet rundt protesen som var angrepet.

Etter at protesen var fjernet, ble Owe behandlet med intravenøs antibiotika, før han ble satt på antibiotika i pilleform og fikk korttidsplass på Vilberg helsetun. Der vedtok de å sende ham hjem onsdag 9. august.

– Men nå må jeg legges inn sykehus og få intravenøs behandling på nytt, for å ta knekken på infeksjonen. Så er det en ny pillekur, sier Owe.

PLANLAGT OM EN UKE

Det betyr at den planlagte hofteoperasjonen i starten av september, der Owe etter planen skulle få en ny protese, blir utsatt. I stedet blir det innleggelse for å få bukt med bakteriene han har i kroppen.

– Jeg er ikke sikker på hva som skjer etter sykehusinnleggelsen, men det naturlige er at jeg da får være på Vilberg de fire-fem ukene det tar å få kroppen frisk nok til å tåle en ny hofteoperasjon, sier Owe.

EUB MENER: Bra at noen lager bråk

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.