• Avventer: Ordfører John-Erik Vika (Sp) sier det vil koste kommunen fra 500.000 til 3 millioner kroner uansett utfall av Norconsult-rapporten.

Stengte basseng, høye bakteriekonsentrasjoner og Poolsan eller klor som rensesystem. De siste månedene har det vært enormt fokus på badevannssituasjonen i Eidsvoll kommune. Nå har Norconsult fått i oppdrag å utarbeide en grundig rapport om status, utfordringer og framtidig veivalg. Den var ventet å bli klar til utvalgsmøtene 13. februar, men vil komme senere enn først antatt.

– Den vil ta 200 arbeidstimer å utarbeide, og Norconsult har gitt tilbakemelding om at den ikke blir ferdig til utvalgsmøtene. Forhåpentligvis blir den ferdigstilt i løpet av uke 8 eller 9. Enten vil den bli behandlet på formannskapet 27. februar eller kommunestyret 6. mars, sier Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika (Sp).

Koster kommunen penger

Flere, deriblant Eidsvoll svømmeklubb, har bedt innstendig om rensesystemet endres fra Poolsan til klor.

– Det blir et valg mellom pest eller kolera. Begge deler er kjemikalier, og du har brukergrupper som ønsker begge systemer, sier Vika. Han opplyser at klor vil være cirka 200.000 kroner billigere, driftsutgifter inkludert, årlig.

– Det er med andre ord ingen stor prisforskjell å snakke om her.

Ifølge Vika vil det koste alt fra 500.000 til tre millioner kroner, uavhengig av hva slags rensesystem de ender med å velge, å gjøre nødvendige utbedringer når den tid kommer.

– Det vil uansett være nødvendig med utbedringer og oppgraderinger, slik at badevannet og systemene fungerer slik de skal, sier Vika.

Kan gå mot klor

– Går det mot et skifte til klor?

– Hittil har det vært størst politisk velvilje for et skifte til det. Men nå vil vi avvente den endelige og grundige rapporten til Norconsult. Den vil gi oss et bredere beslutningsgrunnlag. Nå tenker vi ikke kun kort tid framover. Valget vi tar nå skal vi og badegjestene leve med i 40–50 år framover i tid, sier Vika. Han legger til at det ikke nødvendigvis er selve rensesystemet som er årsaken til alle utfordringene de har hatt.

–Maskineriet skal fungere og må være riktig. Vi ser at dette har vært sammensatte problemer. Det er dette vi ønsker at Norconsult skal finne ut av, sier Vika.

Gjennom rapporten skal Norconsult fortelle hva som er galt og hva som bør gjøres for å kunne gå videre.

Foreldreopprør mot stengt badevann: Krever at Poolsan byttes med klor

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.