– Det er så fint vær, og man får en skikkelig sommerfølelse. Det er morsomt å møte sommertoget der det kommer. Vi skal reise opp til Eidsvoll for å se sendinga i kveld, sier Kine Lauritzen.

MUSIKALSKE INNSLAG

Jessheim bød også på musikalske innslag. Jessheim Hovin Mogreina skolekorps hadde invitert med seg musikanter, og sørget for lystig musikk. Kisakoret hadde slengt seg med, og bisto korpset med sang.

– Det var veldig fint å få vist oss litt fram. Kanskje vi får med flere sangere på dette også, sier Bente Lund, som syntes det var flott at så mange møtte opp i finværet.

SÅ DU DENNE: Tok på seg finbuksene  for toget

FLOTT AT DET STOPPA

– Jeg skjønner at hovedsendinga er fra Eidsvoll, men det var veldig koselig at toget stoppet her på Jessheim også. Jeg tror kanskje jeg var litt nærme kameraet, så det spørs om jeg tør å se på TV, sier Rønnaug Grøndahl Knudsen.

MYE FOLK

Det var imidlertid ikke bare på Jessheim stemninga var god.

– Det er mye folk her, men det er bare så koselig. Jeg måtte kjøpe nytt og litt større flagg i dag. Dette er jo reine 17. mai, sier Margit Haugen, som hadde tatt turen til Eidsvoll stasjon for å hilse toget velkommen.

TRANGT OM PLASSEN

Der var det trangt om plassen, men ingen synes det la noen demper på stemningen.

– Jeg er 92 år gammel, og synes det er flott å få være med, forteller Elin Soløst.

– Det er bra at mor kunne bli med, og vi koser oss masse, sier datteren, Elinor Soløst.

Da EUB snakket med dem var damene strålende fornøyde, og hadde store forventninger til resten av dagen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.