• ÅSEN: Nå gjør gravemaskiner klart for å sprenge ut sålen til de nye blokkene på Råholtåsen.

Råholtåsen er en bomagnet der leilighetene går unna i nær rekordfart. Salget startet i mai.

– Vi skal bygge 89 leiligheter i fireetasjers blokker. På én time solgte vi 32 av 57, nå har vi bare 8 igjen i første byggetrinn. I august la vi ut andre trinn, og der er 6 av 32 solgt mens 4 er reservert, sier prosjektselger Hanne N. Breen i Nordbohus Romerike.

EN GOD MIKS

Det er Øvre Romerike Boligutvikling, med eierne Nordbohus Romerike og Sigurd Furulund Holding som bygger ut. Selve byggingen gjøres av JM Norge, og gravearbeidet er allerede i gang. Fra før av har de levert 24 lavblokkleiligheter og 14 rekkehus i samme området.

ENORM INTERESSE: Kø for å høre om planene i Sørbygda

– Hvem kjøper seg inn her?

– Førstegangskjøpere, investorer, eldre, og voksne folk som vil ut av eneboliger. Noen kommer fra Oslo, andre er lokale. Egentlig en veldig god miks, sier prosjektselger Cathrine Gundersen.

Leilighetene blir fra 40 til 88 kvadratmeter og koster fra 2,15 til 4,5 millioner kroner inkludert garasjeplass. De rimeligste leilighetene er allerede solgt, men det er flere 2, 3 og 4-roms igjen.

– Er man tidlig ute kan folk gjerne kjøpe to og få dem slått sammen, eller være med å bestemme farger på vegg og gulv, samt kjøkkeninnredning i egen leilighet. Det er vanlig i Oslo-området, men her har vi ikke sett så mye av det, sier Breen.

BETONG

Blokkene bygges i betong og får parkeringsanlegg i første plan.

SAMARBEIDET SPRAKK: Det kan gå mot nedtur for 1814-byen. 

– Betong tilfredsstiller blant annet brannkrav, men fasadene blir en blanding av betong og treverk. Siden blokkene ligger litt opp i høyden, får beboerne flott utsikt. Dessuten er det gangavstand til sentrum, samtidig som man bor litt utenfor, sier prosjektleder Tom A. Johansen.

Området er cirka 50 mål, med et fem mål stort friområde i midten. Fortau og veier er allerede ferdigstilt og overlevert kommunen.

– Når er det innflyttingsklart?

– Alt blir ferdig mellom vår og høst 2019, sier han.

350 LEILIGHETER TIL

Når gravemaskinene stilner og snekkerne legger ned hammeren for siste gang, er det bygd ytterligere 350 leiligheter i Råholtåsen. Hele svingen rundt den nye sirkulære lokalveien skal bygges ut kontinuerlig over fem, seks år.

– Det er planen, men mye er opp til markedet, sier Johansen.

Han kan ikke si noe detaljert om disse leilighetene, men antyder at den samme miksen som hittil er verdt å følge.

– Vi må også tenke i hvilket område vi er i og prise leilighetene riktig. Det er ikke Jessheim-priser her ennå. For de leilighetene vi bygger nå har vi uansett et relativt lavt innskudd, så lavt at de aller fleste har råd til å komme seg inn i boligmarkedet, påpeker Breen.

Fakta Råholtåsen

  • Nytt boligfelt rett vest for Råholt ungdomsskole.
  • Nå starter byggingen av 89 blokkleiligheter.
  • Skal bygges ut med ytterlig 350 leiligheter de neste seks årene.
  • Det er Øvre Romerike Boligutvikling som står bak dagens utbygging.
  • Dette prosjektet består av leiligheter fra 40 til 88 kvadratmeter.
  • Prisene ligger fra 2,15 til 4,5 millioner kroner. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.