Prisene på bruktboliger stiger i alle regioner, men sterkest i hovedstadsområdet, melder SSB.

Mens prisen på blokkleiligheter steg med 2,5 prosent i årets første kvartal, ble eneboliger og småhus 1,8 prosent dyrere. Prisene økte mest i Akershus og Oslo, henholdsvis 3,8 og 3 prosent.

BLOKK ØKER MEST

Sammenlignet med samme kvartal i fjor er det størst prisøkning i Oslo og Bærum: 21 prosent. Resten av Akershus er nummer to med 16 prosent. Blokkleiligheter har økt mest: 16,3 prosent det siste året. I Oslo og Bærum økte de med 23 prosent sammenlignet med 1. kvartal i fjor, mens de i resten av Akershus steg 19,3 prosent. Prisstigningen for småhus og eneboliger har siden 1. kvartal 2016 vært henholdsvis 10,2 og 7,4 prosent.

LES OGSÅ: 25 nye leiligheter heises på plass

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.