• FJERNES: Alle nedgravde oljetanker må fjernes innen 2020. Foto: Kjell Ivar Bjørn

Eidsvoll kommune har sendt ut brev til 1.500 husstander og invitert til informasjonsmøte på Langset førstkommende mandag. Brevet er sendt til langt flere enn dem som bruker fossilt brensel.

FJERNET I 1981

– Jeg har fått et slikt brev, men det er over 35 år siden vi fyrte med parafin, forteller Jan Andersen i Styrilia.

– Vi bygde her i 1980 og da manglet vi ved. Derfor hadde vi en kombinert parafin- og vedkamin med en dagtank og et 200 liters fat ute. Året etter hadde vi ved og sluttet å bruke parafin. Det har vi heller aldri brukt seinere, forteller han.

– BEKYMRINGSFULLT

– Det er bekymringsfullt at kommunen har så dårlig oversikt, mener Jan Andersen.

– For mange år siden fikk jeg et kart over vann- og kloakkledninger på tomta mi som også var helt feil, påpeker han.

MANGE TILBAKEMELDINGER

– Vi har sendt ut 1.500 brev med invitasjon til informasjonsmøte førstkommende mandag, forteller saksbehandler Solveig Fagerli i Eidsvoll kommune.

– Mange av dem har kommentert tilbake at de aldri har hatt noen slik tank.

DÅRLIG OVERSIKT

– Tilbakemeldingene tyder på at dere har dårlig oversikt.

– Vi har ikke full oversikt. Vi har et gammelt register, men det er ført på forskjellig måte og omfatter også noen som har eller har hatt dagtanker eller oljefat som ikke er gravd ned. Det dreier seg om både oljefyring og parafinfyring, kommenterer saksbehandler Solveig Fagerli i Eidsvoll kommune.

– Får du mange sinte reaksjoner fra folk som har fått brev fra kommunen uten å ha noen slik tank?

– Det er folk som ringer, men vi får ikke mye kjeft, svarer Solveig Fagerli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.