• SPERRET: Politiet iverksatte flere vegsperringer langs fylkesveg 33 mellom Minnesund og Gjøvik etter at en kvinne ble funnet drept.

Meldinga om trafikkuhellet kom klokken 05.55, og politiet rykket ut til fylkesveg 33 på grensa mellom Akershus og Oppland, ved Skomakerbekken bare noen få meter inn i Eidsvoll kommune. Der fant de en død kvinne. På stedet var også mannen som nå er pågrepet. Han ble kjørt til sykehus for behandling i går.

Mannen er i 30-åra, men den avdøde var formelt identifisert da politiet sendte ut en pressemelding tirsdag formiddag. Politiet er imidlertid rimelig sikre på kvinnens identitet.

Samtidig etterlyser politiet en sølvgrå Ford Focus, og ønsker tips fra vitner som kan ha observasjoner om den.

BRUKT GJENSTAND

Det er ennå så tidlig i etterforskningen at politiet foretar vitneavhør og sikrer bevis.

– Det er skader på avdøde som tilsier at det er brukt en gjenstand. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Det vil videre etterforskning kunne gi oss mer informasjon om, sier Andreas Christiansen, politiadvokat i Øst politidistrikt.

Politiet sperret av fylkesveg 33, med den følge at vegen mellom Minnesund og Gjøvik var uframkommelig store deler av tirsdagen. Årsaken er at krimteknikere hele tirsdag jobbet på åstedet med å sikre spor.

Vegen er nå åpen igjen.

VG skriver tirsdag ettermiddag at kvinnen skal være skutt, dette er ikke bekreftet av politiet.

KJØRT AV VEIEN

Både avdøde og den pågrepne mannen skal ha sittet i samme bil. Den aktuelle bilen skal ha kjørt av vegen, og sto med nesa i grøfta da pressen fikk lov til å fotografere på stedet.

Bilen skal ha kommet kjørende sørover fra Toten, og politiet var også i avdødes leilighet på Lena i går for å sikre spor.

IKKE IDENTIFISERT

En av politiets hovedprioriteter nå er å fastslå identiteten til kvinnen som ble funnet drept. I tillegg til uklart hendelsesforløp, er det også for tidlig å si noe om motiv og eventuell relasjon mellom avdøde og den pågrepne.

– Det må vi komme tilbake til, sier Christiansen.

– Jeg har ennå ikke vært i kontakt med min klient, men jeg har som mål om å snakke med ham i løpet av kvelden og fått signaler om at det er åpning for det, sier forsvarer Per Ove Marthinsen til NTB.

Han regner ifølge NTB med at det blir fengslingsmøte onsdag eller torsdag.

Etterlyser Ford

I forbindelse med etterforskningen etterlyser politiet en sølvgrå Ford Focus stasjonsvogn. Bilen skal ha vært på stedet eller passert mellom klokken 03.00 og 06.00.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha observasjoner av en sølvgrå Ford Focus stasjonsvogn ved fylkesvei 33 i tidsrommet klokka 03.00 og 06.00 på fylkesveig33. Har du tips i saken, ring politiet, sier Andreas Christiansen.

Ytterligere informasjon ønsker ikke politiet å komme med på det nåværende tidspunkt. En pressemelding er varslet onsdag morgen.

LES OGSÅ: Med to store kriminalsaker på en uke får Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor hjelp til etterforskningen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.