Saken begynte å rulle da ei 14 år gammel jente fra Øvre Romerike ikke kom hjem fra skolen januar i 2015. Foreldrene hennes fant spor etter henne på hennes mobiltelefon. De forsto at hun var hjemme hos 23-åringen i Moss. Da politiet reiste hjem til mannen, fant de jenta. Hun innrømmet at de hadde hatt sex.

startet da hun var 13

Men det hele hadde startet tidligere, da jenta var bare 13 år gammel. De to hadde fått kontakt gjennom Facebook, og høsten 2014 var de to på telttur sammen. I retten innrømmet mannen at han var klar over hennes alder, men dette stoppet ham ikke for å ha sex med den mindreårige jenta. Han forklarte i retten at det hele var frivillig, noe også jenta har forklart i tidligere avhør. I retten modererte hun dette i sin forklaring.

MANGE JENTER RAMMET

11 jenter ble rammet av mannens seksuelle aktivitet, de fleste fra Østfold-distriktet.

Framgangsmåten skal ha vært den samme. Han opprettet kontakt med de mindreårige jentene via nettet, hvor han også begikk overgrep mot dem. Etter hvert ble møtene fysiske, og han innledet seksuell omgang med dem. I ett tilfelle er han også dømt for voldtekt, noe han ikke har innrømmet.

Saken var berammet til retten i september i fjor, men etter at tiltalebeslutningen ble tatt ut dukket det ytterlige forhold. Derfor ble den utsatt til nå i mars.

Mannen ble dømt til seks års fengsel i tillegg må han betale oppreisning til åtte av jentene på totalt 840.000 kroner.

TATT BETENKNINGSTID

Mannens forsvarer er advokat Nikolai Dericq Paasche. Han sier til EUB at hans klient har tatt betenkningstid.

– Fristen for å anke går ut fredag i neste uke. Min klient har innrømmet de faktiske forhold, uten tiltalepunktet som går ut på voldtekt. Dette ble han likevel dømt for, sier Paasche.

LES OGSÅ: Dømt til forvaring i seks og et halvt år for seksuelle overgrep

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.