• Løypekjører: I tillegg kjører Torbjørn skiløyper for Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag. I vinter har han ikke akkurat vært arbeidsledig.

De har vært i vinden i vinter. Snøbrøyterne og løypekjørerne. Som Torbjørn Stabæk Borhaug fra Moreppen i Nannestad. «Alle» har meninger om jobben de gjør. Helst skal de være ute med traktor og løypemaskin allerede før det varsles snø. Kravene fra folk flest er i hvert fall ikke blitt mindre de siste årene.

– Det er nok blitt noen hundre timer i traktor og løypemaskin i vinter, sier Torbjørn.

– De fleste er fornøyde

Han brøyter snø for seg selv og Nannestad Bygdeservice. I tillegg kjører han skiløyper nede i bygda for Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag. Det første får han noen kroner for, det siste er helt på frivillig basis. Slik det har vært de sju-åtte siste årene.

– Vi leser om at folk klager så fælt på dere. Stemmer det?

– Alle vil bli kvitt snøen, men det er ingen som vil ha den. Men vi må jo gjøre av den et sted, sier Stabæk Borhaug.

– Selv er jeg ganske heldig. Jeg jobber stort sett om kvelden og natta, og da er det ingen som er våkne. Du slipper klaging da, humrer han.

Torbjørn har akkurat vært ute en ny runde med løypemaskinen når EUB treffer ham. I vinter kjører han løyper i lavlandet, i områder som Moreppen, Maura og Preståsen.

Han har fått med seg debatten som har gått i mediene. Om høy temperatur, sterke meninger og snøbrøytere som skjelles ut. Selv har han gått klar av det meste.

– Det er alltid noen som ikke er fornøyde. Dessverre hører folk som regel mest om det dem. Men det er mye positivt og mange positive tilbakemeldinger også, sier Torbjørn.

Én gjennomkjøring med løypemaskinen kan ta fem-seks timer. Men det blir aller flest timer i traktoren. For å rydde snø. I vinter har de ikke akkurat vært arbeidsledige med den mest snørike vinteren lokalt siden OL i 1994.

– I fjor var det knapt løyper nede i bygda. I år er det uten tvil ypperlige forhold. Det er til stor glede for mange.

– Hva gir det deg å sitte time etter time i traktor og løypemaskin?

– Det er litt gøy å få til noe for andre, sier Stabæk Borhaug, kjent som en beskjeden kar med et stort hjerte.

– Gjør en Fantastisk jobb

– Torbjørn legger ned mye arbeid, helt frivillig, som løypekjører, sier Ivar Romedal, også han ildsjel i Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag.

– Torbjørn står på og gjør en fantastisk jobb for oss. Han er stille og beskjeden som type, men er en uvurderlig kar å ha med på laget. Han er alltid blid og hyggelig, og sier ikke nei, sier Rune Granås, som selv legger ned hundrevis av timer årlig som løypekjører i den samme sammenslutningen.

– Hvor mange timer blir det med løypekjøring for Torbjørn i året?

– Det dreier seg om flere hundre. Som frivillig løypekjører hører man sjelden snakk om arbeidsmiljøloven eller kjøre- og hviletidsbestemmelser, sier Granås.

Tilbake ved Torbjørn Stabæk Borhaug, løypemaskinen og traktoren er det kaldt. Det snør ikke for øyeblikket, men skulle det begynne er karen klar til å rykke ut med sitt gode humør. Det er ikke uten grunn han har et stort smilefjes på låven sin i Moreppen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.