Marche har ti restauranter i Norge, inkludert veikroa på Kløfta. Etter å ha prøvd seg i Norge i over ti år, har eierne ikke klart å få driften til å gå i pluss. Kjeden har tapt penger åtte år på rad og hadde et samlet underskudd på over 100 millioner kroner i perioden 2009–2016. Derfor sier de nå adjø til det norske markedet.

UGUNSTIG

– Vi beklager at vi planlegger å trekke oss ut. De økonomiske rammevilkårene i Norge har ikke vært gunstige for konseptet vårt; derfor har vi ikke hatt økonomisk suksess, selv etter ti år, sier daglig leder Hermann Ircher i Marché International i en pressemelding. For øyeblikket har kjeden samtaler med representanter for arbeidstakerne.

Marché har til hensikt å drive de fleste restaurantene til utgangen av september 2018. Konsernet eier ikke eiendommene restaurantene står på. De håper derfor at utleierne vil forsøke å trekke til seg nye personer til å drive restaurantene langs motorveiene.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.