Kubicz kommer opprinnelig fra Polen, men har bodd på Dal i 12 år. 35-åringen har holdt på med negler i mange år, mens hun har sjonglert andre jobber.

Kubicz har høyere utdannelse i reiseliv og kroppsøving, men negler har lenge vært den store lidenskapen.

Hun jobbet nylig i Nes kommune, men har nå tatt mot til seg og sluttet i den jobben, og åpnet egen neglesalong i det gamle Dal Bygg-bygget. Kubicz har gått kurs i Norge og Polen for å lære yrket.

LITT REDD

– Jeg hadde tenkt mye på å åpne, men jeg var litt redd for at det ikke skulle bli bra. Min mann sa at hvis jeg ikke prøvde så fant jeg aldri ut av det. Det ble kjempebra, sier Kubicz.

Noe av suksessen, mener hun, kommer av nettopp beliggenheten. Med nærhet til stasjonen på Dal, og lokal tilknytning, får hun kunder fra nær og fjern.

– Det er mange som sier de er glade for å slippe å reise til Jessheim. Men det er også noen som kommer hit med toget fra andre steder, forteller Kubicz.

– nok å gjøre

Hun sier at de fleste kommer igjen hver tredje uke, men nå i jule- og julebordsesongen er det ekstra mange som kommer for å pynte seg.

– Det er nok å gjøre for meg, og jeg blir gjerne her etter stengetid hvis jeg må, smiler den engasjerte entreprenøren.

Kvinner i alle aldre kommer for å pynte fingrene, sier Kubicz, men foreløpig har det ikke kommet noen menn.

Rives

Hun har leiekontrakt i lokalene på Dal i et år, men etter det er det litt usikkert. Det har nemlig vært planlagt lenge at det skal rives, og bygges leiligheter der. Men Kubicz fokuserer på nåtiden, og er ikke så opptatt av framtiden riktig ennå.

– Jeg kommer enten til å leie i de nye lokalene hvis det går an, eller finne meg et nytt sted. Men jeg vil ikke tenke på det nå, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.