1. september ble en splitter ny felleskantine åpnet for de 17.000 ansatte på Oslo Lufthavn. Bare to uker etter innvielsen viser det seg at mange forsyner seg uten å betale.

«Det har ved flere stikkprøvekontroller dessverre vært avdekket tyveri, det vil si at ansatte unnlater å betale for seg», skriver lufthavnen på sitt intranett.

De skriver videre at: «Dette ansees som et straffbart forhold og vil fra nå av bli politianmeldt. Politianmeldelse vil i ytterste konsekvens medføre inndragelse av ditt ID-kort til Oslo Lufthavn.»

Må betale for seg

Kantinen fungerer slik at de ansatte betaler en fastpris på 65 kroner på vei inn – for så å forsyne seg så mye de vil. Kvitteringen for betalt mat skal tas vare på for eventuell kontroll.

– Vi skulle gjerne ha sluppet å måtte påpeke at man må betale for seg, men det har vist seg nødvendig med en liten påminnelse etter noen stikkprøver. Som i alle andre restauranter får man ikke spise her uten å betale for seg, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor til Aftenposten.

Inndragelse av ID-kortet til ansatte vil i praksis bety at de i verste fall ikke kan fortsette å jobbe på flyplassen.

– Det er strenge krav til hvem som får lov til å ha adgangskort til sikkerhetsområdene på en flyplass. Blant annet må man passere en bakgrunnssjekk hos Luftfartstilsynet. Bakgrunnssjekken baserer seg på tillit. En anmeldelse eller eventuell dom eller forelegg, vil påvirke arbeidsgivers og tilsynets tillit til personen og dermed hvorvidt en person får beholde adgangskortet, uttaler Løksa i en e-post til Aftenposten.

Løksa sier at det driveren av kantinen, ikke Avinor, som avgjør om noen skal politianmeldes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.