Ved 23-tiden torsdag kveld tok politiet opp jakten på en MC-fører som ble målt til 150 kilometer i en 80-sone på Øvre Romerike.

– Han nektet å stanse, og politiet fulgte etter, sier operasjonsleder Per Stenslet i Øst politidistrikt.

Sendt til Ahus

På grunn av omstendighetene ble forfølgelsen avsluttet, og politiet mobiliserte flere patruljer som posisjonerte seg for å gjøre nye forsøk på å stanse MC-føreren.

– I rundkjøringen før påkjøringen til E6 i nordgående retning på Kløfta endte han i grøfta.

Føreren, en mann i 40-årene fra Ullensaker, ble skadet og fraktet til Ahus. Han hadde skader i bekkenområdet. Disse karakteriseres som alvorlige, men tilstanden er stabil.

– Det viste seg at føreren ikke hadde gyldig førerkort, sier operasjonslederen.

Spesialenheten varslet

Siden Øst politidistrikt var en del av forfølgelsen som endte i grøfta, er Oslo politidistrikt satt på saken.

– De har overtatt etterforskningen og åstedet, sier Stenslet.

– Spesialenheten er også rutinemessig varslet og vil vurdere årsakssammenhengen og om dette er en sak de skal behandle, sier operasjonslederen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.