I NRKs nye realityserie kjemper Sandra Bjørndal om å mestre fiskeryrket.

Gullverket-bosatte Sandra Bjørndal (28) er en av tolv som i serien Skårungen konkurrerer om å beherske fiskeryrket best.

– Selve erfaringen og opplevelsen var helt unik, sier Bjørndal.

FOR FØRSTE GANG

«Skårunge» er en betegnelse som brukes om den som er ute på fiske for første gang. Bjørndals eneste erfaring med fiske var som 5–6 åring med håv. Deltakelsen startet med at hun kjedet seg på studenthybelen i Bodø, surfet innom utlysningen etter noen som turte å prøve seg på verdens farligste yrke, og bestemte seg for å søke. Noen uker senere ble det klart at hun var med.

– Jeg ante ikke hva jeg gikk til, men det var ekstremt kult å få komme til Lofoten og kystkulturen der, sier hun.

NRK-opptakene ble gjort midt i skreisesongen i Lofoten fra 18. februar til 18. mars 2016.

TI EPISODER

– Jeg fikk et innblikk i det å være Skårunge både i gamle dager og nåtiden. Før var det gjerne en 14-åring som skulle ut på første lofotfiske i flere måneder, og overlevde han fikk han være med videre, sier hun.

Serien går over ti episoder.

– Jeg grugleder meg, for jeg har aldri vært på TV før. Det blir utrolig spennende å se hvordan man blir framstilt, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.