I over 15 år har ullsokningene Peter Barg og Vegar Storsve vært sterkt involvert i et musikkprosjekt blant libanesere og palestinske flyktninger i Libanon. En viktig aktivitet har vært å drive en kulturskole som inkluderer et orkester med nær 60 barn og unge iflyktningeleiren Rashedieh.

– Rundt 500 barn har opplevd mestringsfølelse, glede og stolthet i orkesteret, i en ellers meget vanskelig livssituasjon, sier de.

Over 150 elever og studenter ved Jessheim videregående og Norges musikkhøgskole har gjennom årene besøkt og bidratt med undervisning, inspirasjon og vennskap. Problemet er bare at kassa snart er tom, og det er dette Tore Kværner vil gjøre noe med.

VIKTIG PROSJEKT

– Vi vil holde liv i dette viktige prosjektet inntil ny støtte er på plass, noe jeg vet det jobbes med. Så målet med støttekonserten er å skaffe mest mulig penger. Dette handler ikke om politikk, bare om barn som får et pusterom fra en tøff hverdag og en positiv opplevelse i livet gjennom musikk. Jeg synes det er prisverdig at noen tar grep for å gjøre hverdag bedre for andre mennesker, sier han.

Gjennom sin kontakt med Sol Heilo har Kværner klart å stable på beina et solid knippe artister.

– Sol Heilo, Unni Wilhelmsen, Bettan, Maria Haukaas Mittet og Amund Maarud er allerede på plass, dessuten kommer det overraskelser til konserten, påpeker han.

Romeriksbandet Lo-Fi Voodoo tar også turen til Ullensaker kulturhus denne dagen, hvor The Husbands med Petter Barg og Vegar Storsve er kveldens husband. Dessuten bidrar musikkelever fra Jessheim videregående.

– Vi har to mål med konserten: Å samle inn penger og å skape gåsehudstemning med bra musikk. Det siste vet jeg kommer til å skje, understreker Kværner.

HEROES

Støttekonserten har fått navnet Heroes – Helter.

– Tittelen er tvetydig og du kan tolke den som du vil. Det er mange helter her, ikke minst barna som bor i flyktningeleiren. Men la oss alle være helter for en kveld og samle inn så mye vi kan til disse barna. Og det er fullt mulig å bidra selv om man ikke kommer på konserten, sier Kværner og inviterer særlig bedrifter til å gi.

– Er det vrient å få artistene hit?

– Nei. Sol Heilo og jeg har en samarbeidsavtale som blant annet inkluderer en støttekonsert der overskuddet går til et godt formål, og aller helst forankret på Jessheim. Valget falt på musikkprosjektet i Libanon, og alle artistene sa umiddelbart ja til å bidra. Nå er det bare opp til publikum å komme, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.