For 10 år siden ble William kjent med stavangermannen Emil Skartveit, forfatter, journalist og dikter. Han var i lengre tid offiser i Frelsesarmeen, og mye av det han skriver er tekster som formidler det kristne budskap. De to inngikk et samarbeid, og resultatet blir å høre i Eidsvoll kirke.

FARENS DØD

– Da Emil spurte om jeg ville tonsette noen av diktene hans, tok jeg utfordringen på strak arm. Ett av diktene han sendte meg, het «Stille en morgentime». Jeg har fått et helt spesielt forhold til denne sangen. Det hadde seg slik at Ole Ivars skulle spille på Røros 19. februar i 2009. På formiddagen satte jeg meg ned ved orgelet og skrev en melodi til dette diktet før jeg reiste til Gardermoen. På turen fikk jeg vite at min far hadde blitt syk og var lagt inn på Ahus. De trodde det var tarmslyng og at han måtte opereres. Det gikk helt galt, og han døde seinere denne dagen. Jeg visste ingenting om pappas sykdomstilfelle der jeg satt og skrev på morran, forteller William Kristoffersen, låtmaker og vokalist i Ole Ivars.

FRELSESARMEEN

Det er Frelsesarmeens eget «band» – Staben & Yngstebrørne – som holder konserten. Repertoaret spenner vidt – fra folketoner, tradisjonell frelsesarmé- og bedehussang, taterviser, country, roots til irskinspirert musikk.

Konserten i kirken er delt i fire bolker. Det blir brureferdsmusikk, salmer av Lina Sandell og lovsang på veien hjem.

Bolken med åndelige viser av Emil Skartveit og William Kristoffersen består av fem innslag – den ene er altså «Stille en morgentime», som betyr noe helt spesielt for William.

LES OGSÅ: To eidsvollinger i Norges beste danseband

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.