• PRIS: Veronica Bjørnådal, regionsjef hos Apotek 1, overrakte Årets ildsjelpris til Henning Olsen hos Apotek 1 på Jessheim. Bak: Elisabeth Sperre Østerud (t.v.) og Katrin Abrahamian fra Apotek 1 Jessheim.

– Henning er en ekte ildsjel. Han brenner for å drive rus- og mestringsbehandling for ungdom og andre som synes det kan være vanskelig å passe inn. Han tar i bruk stølen sin Hivjubakka i Hovet i Hallingdal, og alt som naturen kan by på i sitt sterke engasjement, sier Veronica Bjørnådal, regionsjef hos Apotek 1.

Sitt engasjement for denne gruppen mennesker startet Olsen med for ti år siden, da på Kleppestølen i Hol kommune i Hallingdal. Han bruker kroppsarbeid, natur og dyr som medisin.

10.000 KR OG FREDSKONSERT

Olsen ble nominert til Årets ildsjel av sitt lokalmiljø, og en jury har plukket ham ut til å bli én av ildsjelene som mottar en pengegave på 10.000 kroner til videre arbeid, samt tur og billetter til Nobels Fredspriskonsert i Oslo i desember.

– Det er kjempeallright å få en påskjønnelse. Prisen er en anerkjennelse for det jeg holder på med. Det er samtidig et spark til kommuner og offentlige institusjoner som har problemer med å skjønne at dette er et verktøy de kan bruke. På de ti årene jeg har drevet nå, har jeg fått bare tre henvendelser fra det offentlige, sier Olsen.

Han forteller at det i sommer var 17 barn på Hivjubakka.

– Dette var i privat regi. Det er viktig å påpeke at det vi holder på med er helt uten medisiner, sier Olsen.

FREDSPRISVERDIER

Apotek 1 er sponsor av Nobels Fredspriskonsert og ønsker å hedre og løfte fram lokale ildsjeler som representerer Nobels fredspris sine verdier.

– Derfor har vi hatt en kampanje på sosiale medier der vi oppfordret folk til å nominere mennesker som har bidratt til å gjøre noe godt for andre i sine lokalmiljøer. Vi fikk inn over 500 nominasjoner, og nå har vi kåret 20 ildsjeler fra hele Norge der alle vinnerne får en flott premie som inkluderer to billetter til Nobels fredspriskonsert den 11. desember, transport og overnatting på hotell, sier Veronica Bjørnådal, regionsjef hos Apotek 1.

– Det blir veldig spesielt å få være med på fredspriskonserten. Det blir nok en en-gang-i-livet-opplevelse for meg, sier Olsen.

Han forteller at de 10.000 kronene går rett inn til drifta på Hivjubakka.

– Gjennom ti år har vi skaffet oss mye utstyr, men når det kommer nye brukere har de ofte det de eier i en plastpose, så det må blant annet kjøpes inn nye klær, sier Olsen.

LES OGSÅ: Mirakelet på fjellet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.