- Nå kaller vi strekningen bare for melkevegen, sier Siw Henriksen.

Hun legger til:

- I mange år, på våre daglige lufteturer med hunden, har vi undret oss over mengden av melkekartonger langs Finstadvegen. De blir hvert år plukket opp under vårens opprydningsaksjon, men nye kartonger dukker merkverdig opp igjen år etter år, både sommer og vinter, sier Henriksen.

Hun bor på Løkenvangen ved Mekonomen-verkstedet. I en årrekke har hun og flere naboer sett at det stadig dukker opp nye melkekartonger langs vegen.

LES OGSÅ: Kan finne igjen kunsten på en melkekartong

Ligger kun i høyre grøft

- For oss er dette et mysterium. Ingen har noen gang sett noen som har kastet melkekartongene her, og de ligger kun i høyre grøft når du kjører fra Hagamoen i retning Finstad skole og Eidsvoll sentrum. Det er stort sett lettmelk, men også helmelk. Tidvis ser vi også svenske kartonger. Én dag nylig telte jeg 40 (!) kartonger fra Hagamoen til krysset vårt ved Mekonomen. Det er en strekning på cirka én kilometer, sier Henriksen.

- Hva tror du det skyldes?

- Aner ikke. Vi har snakket med flere naboer, og de synes også dette virker svært rart. Hvis det er noen som kaster fra seg dette så skjer det i så fall enten på nettene eller tidlig på morgenen, sier Henriksen, som gjerne vil finne ut av mysteriet kan være.

Rett borte i vegen, i Finstadvegen 232, bor Line Yri og familien.

- Vi har snakket om det. Utrolig irriterende. Antar det er noen som reiser på jobb, spiser frokost i bilen og synes det er veldig gøy. Søppel er ikke greit. Det er jo vi som bor her som plukker opp dritten, sier hun, og åpner for at forsøplingen politianmeldes. LES OGSÅ: Nådde ikke helt opp i Tine Cup

Mange naboer har reagert

Yri sier mange i nabolaget har reagert på fenomenet. Hun foreslår at det settes opp et overvåkningskamera for å komme til bunns i mysteriet. Naboer EUB har snakket med sier det startet med tomme literskartonger med melk, men at det den senere tiden har eskalert. Nå ligger det nesten bare 1,75 liters Tine-kartonger i området. EUB var selv ute og kikket langs Finstadvegen tirsdag. På et strekke på 500 meter ved Hagamoen telte vi 13 store melkekartonger. Tine svarer slik på EUBs henvendelse.

- Dette er merkelig og slett ikke bra. Ingen bør kaste melkekartonger i naturen. Dette er helt ukjent for Tine. Det er fysisk umulig at kartongene har havnet i grøften fra én av Tines transportbiler, da melken er oppbevart i containere i lukkede kassebiler til melken er i butikken. Så dette må ha skjedd etter at varene er kommet til butikken, sier pressevakt Sigrun Farstad Gregori.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.