• FARLIG: Jan Ivar Engebretsen, fra NAF avd. Øvre Romerike, mener krysset Nordbyvegen-Jessheimvegen er et farlig kryss, både sommer og vinter.

Noen hevder at høye brøytekanter kan ha vært medvirkende årsak til kollisjonen. Ullensaker lensmannskontor etterforsker ulykken, men kan foreløpig ikke konkludere med noen årsak.

– Det kan vi ikke si noe om før saken er ferdig etterforsket, sier Morten Huse, lensmann i Ullensaker.

FARLIG KRYSS

Beboere i området som EUB har snakket med forteller at de opplever dette som et farlig kryss, og at det har vært mange uhell og kollisjoner der. Det skal nylig ha blitt meldt ifra om høye snøkanter som hindret sikten. Nordbyvegen er kommunal veg.

– Det er selvsagt viktig å rydde kryssene for snø for at bilistene skal få god sikt. Akkurat dette krysset er imidlertid farlig både sommer og vinter. For å bedre sikkerheten der må fartsgrensa senkes til 60 km/t. Ei rundkjøring vil også løse problemet, sier Jan Ivar Engebretsen fra NAF avdeling Øvre Romerike.

SNØEN RYDDET

Snøkantene ble fjernet i det aktuelle krysset i løpet av helgen.

– Akkurat denne gangen er det mest sannsynlig mannskaper fra Mesta som har gjort dette da de så behovet, men det er kommunens ansvar å rydde Nordbyvegen i dette vegkrysset. Vi rydder gangvegen, men ikke selve krysset, sier Tove Bjørk, byggeleder hos Statens vegvesen Romerike midt.

Ullensaker kommune har alt mannskap ute for å rydde de kommunale vegene.

– Alle er ute. Det er jo mye snø nå, og vi gjør så godt vi kan. Jeg vil samtidig påpeke at mange parkerer uten tanke på snøbrøyting. Mange biler står i vegen for oss, og dette skaper ekstra problemer, sier Rune Sand, arbeidsleder veg i Ullensaker kommune.

IKKE MYE KLAGER

– Vi kan ikke si at det er mange klager på høye brøytekanter, men noen er det jo. Både entreprenør og Statens vegvesen oppdager steder det er nødvendig å rydde, og vi får også meldinger fra publikum. Da blir stedet vurdert og eventuelt ryddet, sier Trond Holtvedt, prosjektleder drift hos Statens vegvesen Akershus.

GLATT I KRYSSENE

Engebretsen påpeker imidlertid også bilistenes ansvar.

– Når det er ordentlig vinter må man tenke over at det kan være nettopp dårligere sikt i kryss, ja på private veger også. Kjører man på en hovedveg har man et objektivt ansvar, og man kan ikke sitte i egne tanker og kjøre som vanlig selv om man kjører på en forkjørsveg. Det er også viktig for bilister å tenke over at det ofte er glatt i kryssene, slik at man bruker lengre tid på å komme seg i gang, sier Engebretsen.

PRIVATE UTKJØRINGER

Engebretsen minner også om ansvaret privatpersoner har for å rydde bort snø for å bedre sikten i sine egne utkjøringer. Han har selv utkjøring til Lievegen, hvor det er seks husstander, og i går kveld lånte han en traktor med laster for å fjerne snøen fra vegkantene.

– Vi har vært nødt til å kjøre litt ut i vegen for å få god nok sikt. Det kan selvsagt føre til farlige situasjoner. Kommer det en bil fra venstre kan det jo bli et sammenstøt, og svinger føreren unna kan bilen treffe en møtende bil, sier Engebretsen.

LES OGSÅ: Fem biler involvert i E6-ulykke

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.