– Kommunen forstår ikke sitt ansvar eller sine forpliktelser etter loven, påpeker Røseid som er advokat og far til en aktiv svømmer. Han kjemper mot bruk av Poolsan til rensing i Råholt bad der flere av de aktive svømmerne har fått helseplager.

– IKKE TILSTREKKELIG INFORMASJON

Røseid mener at kommunen ikke tar problemene på alvor og ikke gir tilstrekkelig informasjon. Han opplyser at han flere ganger har henvendt seg skriftlig til kommunen uten å få skriftlige svar.

– Formålsparagrafen i miljøinformasjonsloven framhever tre av de viktigste hensynene bak retten til miljøinformasjon; å bidra til vern av miljøet, å beskytte seg selv mot helse- og miljøskade og å påvirke beslutninger av betydning for miljøet, påpeker han.

– Det er særlig retten til å beskytte seg selv og våre barn mot helse- og miljøskade som er særlig viktig i denne sammenheng, mener Røseid.

– HAR FÅTT SVAR

Kommunen mener å ha gitt tilstrekkelig informasjon etter Røseids henvendelser.

– Han har fått skriftlig svar, forteller eiendomssjef Erik Lunde.

- Det tok knappe 14 dager fra vi fikk brevet til vi kunne svare. Det skyldes henvisning til en lov som jeg ikke kjente og derfor trengte en juridisk forklaring. Det har ikke vært hensikt å forpurre saken, sier Lunde.

– Jeg har mottatt svaret. Det er uinteressant,  kommenterer Røseid.

– Men det bekrefter at kommunen ikke har noen opplysninger om Poolsan etter 2009.  Jeg vil sende klagen til Fylkesmannen, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.