Strid om plassering av en pumpestasjon for kloakk har pågått i flere år. Nå har Eidsvoll Brygge Boligsamvirke via sin advokat firmaet Dalan kontaktet Fylkesmannen fordi de mener kommune ikke har oppfylt sine forpliktelser som tilsynsmyndighet.

BER KOMMUNEN SVARE

Etter pålegg fra Fylkesmannen må kommunen nå levere rapport om hva som er gjort eller ikke gjort i denne saken.

– Vi ber også om en tilbakemelding på om det er foretatt en vurdering etter forskrift om begrensning av forurensning. Videre ber Fylkesmannen om kommunens kommentarer til at den svikter sine oppgaver som tilsynsmyndighet etter plan- og bygningsloven, skriver Fylkesmannen i et brev til Eidsvoll kommune.

PUMPESTASJON FOR KLOAKK

Saken dreier seg om en kloakkløsning ved boligkomplekset Eidsvoll Brygge som ligger helt i Vormas strandkant. Boligsameiet omfatter 77 leiligheter.

– Avviket representerer en funksjonell svikt ved bygningsmassen med medfølgende fare for at kloakk vil renne ut i Vorma ved flom, skriver advokatfirmaet Dalan i meldingen til Fylkesmannen.

Advokatfirmaet viser til at et tilsyn så langt tilbake som i 2012, påpekte svakheter ved plassering av pumpestasjonen for leilighetsbygget, men at ingen utbedringer er foretatt.

KRISELØSNING

Boligsamvirket mener at kommunen skal kreve at utbyggeren flytter pumpestasjonen, men en uavhengig konsulent har foreslått bruk av septikbil i krisetilfeller.

Dette er en løsning som boligsamvirket mener ikke vil fungere, men som kommunen tilsynelatende har godtatt.

– Det synes som byggetilsynet av Eidsvoll Brygge nå er blitt avsluttet uten noen nærmere redegjørelse for at tidligere krav er blitt frafalt, skriver advokatfirmaet Dalan på vegne av boligsamvirket.

– Ved sin uforklarlige handlemåte svikter Eidsvoll kommune klart sine oppgaver som tilsynsmyndighet etter plan- og bygningsloven og i forhold til å forebygge dysfunksjonelle bygg og helsefarlig forurensning, konkluderer advokatfirmaet.

JOBBER MED SVAR

Eidsvoll kommune har ingen umiddelbare svar på påstandene som blir satt fram og som Fylkesmannen krever tilbakemelding om.

– Vi må svare Fylkesmannen, men det kan ta noe tid. Vi må få fram alle viktige momenter og detaljer i saken, sier bygningssjef Na Stephansen.

– Dette er en sak som har pågått i flere år. Nå må vi gå igjennom den for å få alle fakta ned på papiret, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.