– Høyre mener det er riktig at kommunen selger eiendommer, da det påhviler store driftskostnader ved disse, men vi mener det er feil å bruke penger på en ny kulturarena, kun kort tid etter at vi allerede har fått på plass et tilbygg til dagens kommunehus som knapt nok er innviet, sier Christian Bendz, gruppeleder for Nannestad Høyre.

IKKE ENSTEMMIG

Han viser til at det ikke ble et enstemmig vedtak i siste kommunestyremøte på hvordan kommunale eiendommer skal selges, hvilke begrensninger som legges og ikke minst hvordan midlene fra salget videre skal disponeres.

– Vi mener at det setter store begrensninger med å legge forutsetninger for hva en eventuell kjøper skal bruke en eiendom til. Det vil både begrense interessen for kjøp og det vil begrense summen potensielle kjøpere er villig til å gi. Nannestad står overfor en stor eldrebølge og vi vet at etterspørselen etter institusjonsplasser ved sykehjemmet og knyttet til omsorgsboliger er i vekst, sier Bendz.

Høyre fremmet derfor forslag om at penger som kommer inn ved salg av kommunale eiendommer øremerkes satsing innenfor eldreomsorgen og ikke nye kulturarenaer.

– MÅ KARTLEGGE BEHOV

– I forhold til behovet innenfor kulturarenaer må kommunen først kartlegge sitt behov, se hva som er tilgjengelig av kommunale eiendommer. Vi mener at utnyttelsesgraden og bruk av for eksempel skoler på ettermiddager og kvelder kunne vært bedre utnyttet enn hva man gjør i dag. Høyre er av den oppfatning at man beslutter for raskt uten å ha kartlagt mulighetene godt nok, sier Bendz.

Høyre foreslo i siste kommunestyremøte at eiendommene tidligere Nannestad alderspensjonat, Kringler skole og Haugastøl selges uten begrensninger for kjøper, og at pengene disponeres som delfinansiering av omsorgsboliger, men fikk ikke tilslutning.

ØKONOMIPLAN

Det var under forslag til kommunens økonomiplan, som ble behandlet i høst, at rådmannen foreslo å selge tidligere Nannestad alderspensjonat, gamle Kringler skole, det gamle kommunehuset, Haugastøl, tidligere Løken skole (Holter kulturhus) og Stensgård skole.

Foreløpig blir kun alderspensjonatet og Haugastøl lagt ut for salg. For Holter kulturhus, tidligere Løken skole, det gamle kommunehuset og Stensgård skole skal vedlikeholdsbehovet vurderes. For Løken skole skal kommunen også i dialog med Opplysningsvesenets fond, som er grunneier. Gamle Kringler skole skal klargjøres for salg, men husflidslaget får bli der inntil videre. Nannestad 1 speidergruppe får ikke lenger bli på Haugastøl, men er i dialog med kommunen om å finne løsninger for annet lokale. Kirkens kontorer fortsetter inntil videre i det gamle kommunehuset.

Kommunestyret vedtok at beløpet fra salg av alderspensjonatet, Haugastøl og Kringler skole uavkortet skal gå til kulturtorg ved det gamle kommunehuset. Det skal også settes krav til kjøper av Kringler skole og Nannestad Alderspensjonat om at bygningene skal framstå som i dag også i framtida.

LES OGSÅ: 12 sykehjemsplasser kan bli nedlagt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.