Det er sjelden det kommer innspill fra folkedypet, men nylig leverte Arne Halvorsen fra Eidsvoll Verk inn et spørsmål.

Han liker ikke navnet Frankens på de nye omsorgsboligene på Eidsvoll Verk og lurte på hvorfor kommunen har endret navnet fra Fagerhøy.

– Eiendommen Fagerhøy ble skilt ut fra den tidligere husmannsplassen Matises tidlig på 1900-tallet. Kjøperen, H.B. Aamodt, bygde hovedbygningen på ett av de høyeste punktene på eiendommen og ga det navnet Fagerhøy, forklarte Halvorsen.

– Frankens lå lenger inn mot Andelva, påpekte han.

Ordfører John-Erik Vika svarte at Frankens ikke er et fastsatt navn på de nye omsorgsboligene.

– Som hovedregel har ikke boliger eget navn, i motsetning til institusjoner, forklarte han.

– Det foreligger ikke et reelt navnebytte, men kun bruk av ordinær gateadresse. Den øvrige bebyggelsen skal fortsatt hete Fagerhøy, forklarte han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.