Pilegrimsesongen på prestegården varer fra 1. mai til 1. oktober, og årets besøk var 19 flere enn i 2016.

– Vi er godt fornøyd med besøket, men vi skulle gjerne hatt flere frivillige til å hjelpe til, sier Inger Karin Westengen som er ansvarlig for driften av pilegrimsherberget.

Overnattingstilbudet drives av Eidsvoll menighetsråd.

– Vi har en egen pilegrimstelefon som de besøkende kan ringe. Da får de et passord for å kunne låse opp, forteller Westengen.

– De besøkende må betale for oppholdet, men får da kaffe, te, litt tørrmat, rent sengetøy og rene håndklær. De har muligheter til å vaske klær og dusje eller bade.

I år var besøksfordelingen slik, nasjonene imellom: Tyskland 96, Norge 31, Nederland 20, Sveits 11, Østerrike 6, USA 4, Belgia 4, Polen 2, Frankrike 2, Irland 2 og Wales 1.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.