- Det blir fem familievoldsaker i måneden. Det var en økning i forhold til 2015, og økningen har fortsatt inn i 2017, påpeker politioverbetjent og fungerende lensmann Espen Sandvold.

I dag sitter tre personer fra lensmannsdistriktet i varetekt på grunn av familievold og overgrepssaker.

- Vi har en utfordring for disse sakene knyttet til innflytting. Vi kjenner ikke historien til familiene som kommer hit, påpeker Sandvold.

Det er også økende antall seksuelle overgrep.

- Antallet økte i fjor, og i år har vi allerede fått inn flere tunge saker, forteller Sandvold.

- Det er blitt mer fokus på disse forbrytelsene, og flere tør stå fram, Men etterforskning er svært krevende og tar mye tid påpeker Sandvold.

Lensmannen karakteriserer fjoråret som krevende med en økning på en rekke felter.

- Men på grunn av den nye straffeloven som ble innført høsten 2015, har vi ikke sammenlignbare tatt med årene før, påpeker han.

Det lokale politiet etterforsket i fjor sju store narkotikasaker, men antallet mindre narkosaker gikk ned.

Det har også vært nedgang i vinningsforbrytelser.

- Vi har en oppklaringsprosent på 59. Det er vi fornøyd med, og skyldes godt politiarbeid. Vi har dyktige medarbeidere som har ekstremt lav sykefravær, påpeker Sandvold.

STORT BESØK

Lensmannskontoret på Råholt registrerte i fjor hele 10.300 besøkende, derav 3.266 som søkte om nytt pass. Det er 500 flere passsøkende enn i 2015.

Det er nå på trappene å flytte passutstedelsen til Lillestrøm, og i ytterste konsekvens kan det gå samme vegen med samtlige sivile saker.

- Vi venter på en lovendring for namsmannsfunksjonen, men vi håper å kunne fortsette med de sivile sakene. Vi er redd det ellers vil gå ut over publikums servicefølelse, sier Sandvold.

- Vi snakker om nærpolitireformen. Det skal vel også være nærhet når det gjelder sivile saker, påpeker Ingrid Rongen som er leder for den sivile rettspleien ved lensmannskontoret.

EIDSVOLL LENSMANNSKONTOR

Det er nå klart at lensmannskontoret skal bestå, og at Nes skal innlemmes. Da skifter kontoret navn til bare Eidsvoll lensmannskontor.

- Vi ser fram til sammenslåingen. Vi tror det blir veldig bra. Vi blir styrket både på forebygging og etterforskning, men vi vet ikke når nyordningen trer i kraft, sier Espen Sandvold.

Kontoret på Råholt har i dag 19 polititjenestemenn og sju sivilt ansatte. Nes har 19 ansatte, derav fire-fem sivile.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.