Midt i sin beintøffe kamp mot kreften ble Stephanie Matheson stemt inn i kommunestyret av velgerne.

- Det er mye følelser rundt dette. Jeg er evig takknemlig, sier hun.

Engasjert dame

- Politiker? Nei, jeg liker ikke den betegnelsen noe særlig. Kall meg heller samfunnsengasjert, du. Det høres mye bedre ut.

Stephanie Matheson Ziener tar et godt tak rundt hunden Harley (5). Kjæledyret som følger henne i tykt og tynt og er en nær følgesvenn. De siste dagene har vært fylt av kontraster. Mandag ble hun valgt som én av Frp-representantene i kommunestyret i Ullensaker. Onsdag var hun tilbake til cellegiftbehandling på Ahus. Dette var den 14. runden av 16 totalt.

- Jeg fant én kul i brystet i februar. Der og da ble livet snudd opp ned, sier Stephanie.

Ullsokningen blir rørt når hun snakker om det. Om veien fra å være frisk som en fisk til å bli rammet av brystkreft. Stephanie legger ikke skjul på at reisen har vært tøff.

Livet i perspektiv

- Det setter livet i perspektiv. Selv de tøffeste blir små i møtet med sykdommen, sier hun.

Heldigvis ble kreften oppdaget tidlig, og hun fikk rask behandling. 7. oktober er hun ferdig med cellegiften. Da venter flere runder med strålebehandling.

- Jeg har fått beskjed om at jeg kommer til å bli frisk. Det hender selvfølgelig at jeg tenker at sykdommen kan komme tilbake, men det kan den jo for alle. Kreft rammer vilkårlig, og det er noe av det jeg har tenkt mye på. Hvorfor meg? Hva har jeg gjort for å fortjene dette? Det har vært mange tunge stunder, men jeg skal klare dette. Jeg har bestemt meg for å vinne denne kampen.

- Hvor mye har politikken betydd for deg i sykdomstiden?

- Jeg har alltid vært opptatt av samfunnsspørsmål og folks situasjon. Interessen og engasjementet er ikke blitt noe mindre etter at jeg ble syk. Samtidig har jeg også vært nødt til å tenke på meg selv i perioder. Det har vært en utfordrende og tung reise, men heldigvis har jeg fått enormt mye støtte fra familie, venner og kolleger i politikken. Det er ikke få ganger jeg for eksempel har hatt besøk her av Harald Espelund, Tom Staahle og Ståle Lien Hansen. Det er tre fantastiske menn, sier Stephanie.

Scooter på møter

Hun er sannsynligvis den eneste politikeren på Øvre Romerike som har kjørt scooter på kommunestyremøter den siste perioden.

- Jeg har ikke førerkort på bil, så det har vært helt nødvendig.

Hun øyner målet i det fjerne nå. I desember er det slutt på alt som heter kreftbehandling. Stephanie koser sin kjære hund Harley på nytt. Hun kikker ut i den regntunge Kløfta-dagen.

- Jeg vinner denne kampen. Jeg skal bli helt frisk igjen.

- Stephanie vinner selvsagt denne kampen

Partikollega Tom Staahle er ikke ett sekund i tvil om at Stephanie Matheson Ziener vinner kreftkampen.

- Hun er en beintøff dame som jeg har enormt stor respekt for. Hun er ekstremt engasjert i folks situasjon og vi er takknemlige for å ha henne med i partiet. Stephanie vinner selvsagt denne kampen. Hun er varm, snill, åpen, tydelig og fantastisk fin. Jeg blir faktisk rørt når jeg snakker om henne. Vi håper alle så inderlig at alt skal gå bra, sier Staahle åpenhjertig til EUB.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.