Festivalen åpner fredag kveld, og først ut er bandene Blacklands, Thundering Voices, Nasty Dogs og The Incredible Leftovers.

Totalt står ti artister på plakaten. Lørdag, som er St. Hans-aften, kommer nemlig koret Fresco, sammen med bandene Lakameis, Runaway Boys, Rude Mood, Black Cat Bone og Eidsvoll Allstars band.

SUKSESS

Det er Eidsvoll Live som arrangerer festivalen. Svenn Grindvold forteller at det er suksessen med arrangementene dette første året som har gjort at de nå også vil satse på et Midtsommerfestival.

– Etter oppstart av Eidsvoll Live i august i fjor har vi hatt en fin sesong. Hver fredag har det vært konserter i kjelleren på Lille Barolo. Det har fungert veldig bra og det har vært godt med besøk. Vi har satset kun på band med lokal tilhørighet, og det har vært moro å erfare at så mange band faktisk finnes her i området og at det svært gjerne vil spille hos oss. Nå har vi tenkt å lage en skikkelig fest og ta med oss banda ut i Sundet og nyte sommeren, sier han i en pressemelding.

MORO

Grindvold sier det meste er på plass.

– Det har vært moro å jobbe med dette fordi de fleste er så positive til å hjelpe til. Banda vi har med skapte stor stemning på sine kvelder i klubben, og det har vært lett å få de med på festivalen. Vi har også mobilisert mange gode venner til å hjelpe oss med rigging og vakthold, påpeker han.

Arrangøren har leid inn scene og lydanlegg og lover feit lyd. Lille Barolo stiller med hele troppen sin, med servering av mat og drikke.

– Så her er alt duket for en skikkelig fest, sier Grindvold.

VARIERT

De legger opp til et variert program, bestående av flere typer band og sjangere. Fredagen vil være i rockens tegn, men et nokså heavy preg.

– Lørdagen derimot er det med et kor, akustiske innslag, rockabilly, blues, soul og R&B, og til slutt et ordentlig partyinnslag med kjente poprock låter. Begge dager avsluttes med nachspiel i Barolo-kjelleren, sier han.

Det betyr rockotek langt inn i fredagsnatta hvor det spilles rock fra 1970- og 80-tallet. Lørdag er det bluesotek hvor det spilles blues og soul fra 50-, 60- og 70-tallet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.