Det er den gjenværende strekningen fra Venjar til Langset som nå har fått nødvendig bevilgning. Strekningen er på 13 kilometer, og utbyggingen omfatter blant annet ny tunnel under prestegården og ny bru på Minnesund. I tillegg skal det foretas tekniske tilpassinger på Eidsvoll stasjon.

Strekning skal bygges ut for hastigheter opp til 200 km/t.

Her kan du se hvordan dobbeltsporet blir.

Utbyggingen har vært planlagt i lang tid allerede, og hovedarbeidene skal starte opp i 2018. Hele prosjektet skal stå ferdig i 2023.

– Det var spennende å være på Stortinget, forteller prosjektsjef Rønnaug-Ingeborg Resset som fulgte den politiske behandlingen.

– Det kom det klart fram at alle partiene er enige om intercity-utbyggingen i Eidsvoll.

Vi har konkurransegrunnlaget for Venjar-Eidsvoll nord ute, og før jul venter vi svar fra entreprenørene som ønsker å prekvalifisere seg, opplyser hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.