«I Hellestadvegen har det skjedd noe fryktelig trist. Tirsdag morgen fant en nabo her hos oss sine to hunder døde. De var begge helt friske, og sovnet normalt mandag kveld, men de våknet aldri igjen», skrev Jane Syversen som er styreleder i Hellestadvegen på Dal Vel sine Facebooksider.

SOVEMEDISINER

- Eier av de to hundene vil ikke stå fram i media, men jeg har fått tillatelse til å fortelle historien for henne, sier Syversen og forteller at hele nabolaget er i dyp sorg over tragedien.

- Jeg har to hunder selv, og jeg vet hvor mye de små krabatene betyr for mennesker. Eieren er i sorg, og trenger tid til å sørge. Dette forringer livskvaliteten til eieren.

Syversen forteller at hundene ble sjekket hos veterinær, og de kunne fortelle at hundene hadde blitt forgiftet av sterke sovemedisiner.

TILSIKTET

- Det kan virke som om noen med viten og vilje har plantet disse medisinene i vegkanten, med noe godt rundt, vel å merke. Hundene hadde ikke spist dette ellers, sier Syversen.

Hun forteller at de ikke har noen beviser for at dette er tilsiktet, men hun er sikker i sin sak.

- Jeg er ganske sikker på at dette er gjort med vilje, bare for å ta livet av dyr. Det er helt grusomt.

Det var etter kveldsturen mandag kveld at hundene skal ha blitt forgiftet.

KJENT SAK

- Det er dessverre folk som ikke liker dyr, og det er en kjent sak at folk dreper dyr med vilje. Det har man lest mange ganger, sier Syversen.

Men dette tror hun var noe annet. At det var helt tilfeldig.

- Medisinene er ikke kastet inn i hagen til eier, og som styreleder vet jeg også at det ikke har vært noe konflikter i borettslaget med eier og hundene. Dette var helt tilfeldig.

ENGASJEMENT

Slike saker engasjerer lokalsamfunnet, og det har denne saken også gjort. Innlegget til Syversen har mange kommentarer og folk er både sjokkert, redde og sinte.

«Er det noen som ikke ønsker dyr her som gjør dette? Det er veldig mange dyr her i området. Huff, blir redd jeg», er det en som skriver. En annen skriver «Dette må anmeldes og sjekkes ut!!! Er jo en fare for dyr og barn».

- Folk er jo selvfølgelig redde, men vi må ikke bli helt paranoide. Vi må være på vakt og ekstra oppmerksomme på turen, sier Syversen som samtidig oppfordrer alle til å ta kontakt med politiet om de ser noe mistenksomt.

- Eier har ikke anmeldt ennå, men jeg har gjort politiet oppmerksomme på saken, sier hun.

LES OGSÅ: Dyreeiernes begravelsesagent

- Vær ekstra varsom

Politiet oppfordrer folk til å være oppmerksomme når de er ute på tur.

HELDIGVIS IKKE OFTE

Politibetjent Mariann Sletten ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor snakket med Jane Syversen om de to hundene og forteller at det er første gang hun har opplevd dette.

- Heldigvis er dette første gang jeg hører noe om dette. Det er selvfølgelig noe som skurrer når begge hundene dør av samme årsak etter en kveldstur, sier Sletten og forteller at de har hørt om en annen sak i samme område.

- Det har også kommet inn en sak om en katt i samme område som ble funnet død i garasjen. Hvis det viser seg at noen er ute etter å skade dyr, så er dette noe vi må følge med på.

Sletten oppfordrer folk til å melde ifra om de opplever noe lignende eller finner noe mistenksomt.

- Hvis dette er et gjentakende problem, så må vi sette inn ekstra ressurser og finne ut av dette, sier hun.

PASS PÅ

- Det er dessverre folk der ute som ikke liker dyr, og det er trist. Folk må passe på, sier veterinær Kristin Lange ved Jessheim dyreklinikk og forteller om andre farer for dyrene.

- Folk vet det ofte ikke, men kjølevæske er ekstremt farlig for dyr. Det smaker søtt og godt, og det kan ha dryppet fra biler. Andre ting folk må passe på når de er på tur er fuglebæsj. Det kryr av salmonella og dyrene kan bli svært syke, sier hun.

LES OGSÅ: Glenns farvel med sin elskede hund

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.