– Ja, hva skal en si. Det er noe dritt. Nå blir det mye klunder og heft. Det er ikke noe stas i det hele tatt å ha hatt folk her inne heller, sier Langseth til EUB.

Natt til lørdag tok tyver seg inn i Habberstad Landbruksservice i Østsidevegen i Eidsvoll. Her startet Langseth splitter ny maskinforretning 21. april i år. Han satser nå på en 330 kvadratmeter stor verkstedhall og 100 kvadratmeter butikk. Tyver brøt seg inn og stjal med seg utstyr for betydelige verdier.

– Vi snakker nok om verdier for over 100.000 kroner.

– Motorsager, aggregater, verktøy fra butikken og en del fra vårt eget verksted er tatt. I tillegg ble det stjålet en del kundemotorsager som var inne til service og reparasjon. Takstmannen kommer tirsdag. Da får vi enda mer oversikt, sier Langseth.

Lagde ikke en lyd

– Har du noen følelse hvem som kan ha gjort dette?

– Nei, det blir spekulasjoner. Men det virker ikke som det er snakk om komplette amatører. De må ha vært svært forsiktige. De har ikke ødelagt mer enn de må, og de var stille. Bikkja er ute foran her om nettene og den reagerte ikke. Det betyr at de har oppholdt seg på baksiden hele tiden. De visste hva de skulle, svarer Langseth.

Han sier det nå vil bli montert både alarm og overvåkingskameraer på eiendommen.

– Jeg har allerede vært i kontakt med flere selskaper. Vi innhenter pristilbud, sier Langseth.

Han synes naturligvis det er fortvilende å bli utsatt for innbrudd.

– Vi har aldri opplevd noe lignende oppe i bygda her. Derfor er det ekstra kjedelig når det først skjer, sier Langseth.

Politiet etterforsker

Politioverbetjent Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor sier de etterforsker saken med full styrke.

– Vi har sikret biologiske og tekniske spor. Disse er sendt inn for analyse. Vi undersøker også flere muligheter, som å snakke med vitner for å finne ut om de kan ha informasjon, sier Sandvold.

Han har et håp om at innbruddet kan bli oppklart.

– Erfaringsmessig er biologiske og tekniske spor til god hjelp for oss. Vi har et håp om at svarene på disse kan bidra til oppklaring, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.