Det er tre uker siden avissidene ble fylt av saker om vold som blir filmet og lagt ut i sosiale medier på Råholt.

I rekordfart fikk FAU-lederen, i godt samarbeid med ordfører John-Erik Vika, invitert til et stort møte mellom alle involverte: foreldre, skole, politi og ulike kommunale etater.

Foreldreengasjement

Resultatet ble mye informasjonsutveksling, og et tettere bånd mellom de voksne som har ansvaret for tenåringene i Eidsvoll. Nå vokser det fram et sterkere foreldreengasjement enn noensinne sør i Eidsvoll.

– Å engasjere seg er noe man gjør døgnet rundt, sier Therese Gray.

– Jeg meldte meg frivillig som FAU-leder fordi jeg føler jeg har noe å gi. Og det er flott å se hvor mye engasjement det er blant foreldre som brenner for at barna våre skal ha det godt på skolen, sier Gray.

Nå settes alle klutes til for å hente ut alle gode krefter i kampen mot vold og mobbing.

ORDFØRER MED ERFARING

Ordfører John-Erik Vika har vært en viktig sparringpartner etter den hektiske høstferie-uka. Vika har erfaring som forebygger i politiet, og har i en årrekke traktert ungdomsmiljøer.

– Det handler om å bli kjent og vite hvem ungdommene er.

– Jeg oppfatter at FAU veldig sterkt nå ønsker å dra fram de gode kreftene. Det er så lett å dra fram alt som er negativt, og glemme det positive. Det er slitsomt å hele tiden høre hvor ille det er, når det egentlig ikke er det, sier Vika.

MÅ SNAKKE OM DET

Likevel er både Gray og Vika enige om at det er viktig å prate om det som ikke er bra.

– Det er selvsagt viktig for å kunne identifisere problemene og utfordringene, sier Therese Gray.

– Men så fort man har funnet problemet, må man bli løsningsorientert. Og da må man hente fram de gode kreftene, sier hun.

EN HEL LANDSBY

Therese Gray tror fortsatt det trengs en hel landsby for å oppdra et barn.

– Råholt vokser veldig fort, og vi voksne må vise ungdommene hvordan vi skal være mot hverandre. Vi må slutte å skjelle ut hverandre i kommentarfeltene på nettet. Det gode gamle begrepet om nabokjerringa, og om at det trengs en hel landsby for å oppdra et barn, gjelder fortsatt. Det handler om å stå sammen og hjelpe hverandre, sier hun.

20. november arrangerer FAU på Råholt ungdomsskole i samarbeid med Eidsvoll kommune et stort fakkeltog på Råholt.

Parolen i toget vil være mot mobbing og «Sammen for vennskap». Toget vil starte på Råholt ungdomsskole og ende opp utenfor Amfi Eidsvoll.

– Vi ønsker å få til et fakkeltog både for å vise omverdenen at vi gjør alt vi kan for å gjøre hverdagen trygg for alle på Råholt, og for at foreldre og ungdom skal komme enda nærmere hverandre, sier FAU-leder Therese Gray.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.