• GASS: Nannestad-jenta Madelen Hofseth Pedersen gir alltid full gass på crossbanen.

Innimellom satsingen på motocross-karrieren har hun nemlig et eget lokale hvor hun driver med negledesign. I tillegg driver hun med vippeteknikker, altså forskjellige måter å pynte på øyevippene til kundene. Det er litt kontraster over de aktivitetene der.

Motor og motocross er et miljø der det ikke akkurat kryr av kvinner. Madelen Hofseth Pedersen fra Nannestad er en av få.

– Jeg liker å pynte meg og se ut som ei jente. Jeg har interesse for skjønnhet, sminke og pynting, samtidig som jeg er interessert i fart og spenning, Man må vel ikke se ut som en gutt, for å kjøre cross, smiler Madelen.

DYR SPORT

– Det er overhodet ikke mulig å leve av å være profesjonell motocrossfører i Norge. Jeg har vært heldig og fått en god del sponsoravtaler opp gjennom årene. Dessuten har familien min vært en uvurderlig støtte. Spesielt bestefar Olav Hofseth har vært viktig. Han var sjøl tidligere motocrossfører på høyt nivå og har vært mekaniker, sjåfør og altmuligmann siden jeg startet opp med sporten, sier Madelen.

– Jeg er helt nødt til å ha en jobb ved siden av. Jeg har utdannet meg som negledesigner og prøver å få hjulpet så mange kunder som mulig i periodene hvor jeg ikke er på samlinger med landslaget, sier hun.

LES OGSÅ: - Jeg skal bli verdensmester, men det kan ta noen år

SKADEUTSATT

– Du har hatt en god del skader opp gjennom åra. I sommer fikk du en ny skade?

– Ja, det er korrekt. Det var den siste dagen, og den aller siste treningen, under den forrige landslagssamlingen jeg veltet. Jeg slo skulderen og det ble en del smerter.

– Da vi kom hjem var jeg inn og ut på Olympiatoppen hos leger, fysioterapeuter og ortoped. Dessuten ble det tatt MR. Legen mente først det ikke var noe, men ville sende meg på MR ettersom skulderen ikke har vært helt bra siden velten i sommer.

MR-bildene viste at skulderen har vært ute av ledd og skulder-gropen som skulderkula ligger i har løsnet hele veien rundt, noe som gjør at gropa er mye større og ikke så dyp som den skulle vært. Derfor går skulderen og «glipper», sier Madelen.

– Jeg håper skulderen holder seg «greit» ut sesongen. Men jeg unngår nok ikke operasjon, sier hun.

VM-SATSING

Det er tre jenter på landslaget i motocross. I midten av februar skal de på ytterligere en ny landslagssamling i Spania.

– Jeg kommer til å kjøre full EM-runde den kommende sesongen. I tillegg blir det noen VM-runder. En del av de aller største VM-rundene avvikles langt unna og dermed blir det dyrt å delta. Dessuten skal jeg sjølsagt stiller opp i NM-rundene, sier Madelen.

LES OGSÅ: Nannestad-jenta er villig til å ofre det meste for å se hvor god hun kan bli

FAKTA

  • Madelen Hofseth Pedersen er 21 år, og fra Nannestad.
  • Har vært aktiv motocrosskjører siden hun var 5 år.
  • Hun har samtidig tatt sivil utdanning som negledesigner og har et eget lokale der hun også driver med øyevippe-teknikker.
  • Hun er i disse dager på landslagssamling i motocross i Spania.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.