River Hustad vokste opp i Connecticut i USA der hun blant annet deltok i valgkampen til Bill Clinton. De siste årene har hun jobbet ved universitetet i Oslo der hun nettopp har tatt en doktorgrad.

– I 2007 kjøpte vi hytte i Eidsvoll og i 2014 bosatte vi oss fast. Jeg elsker den historiske atmosfæren, 1814, Eidsivating, Henrik og Camilla. Og for et sjarmerende sentrum, sier hun.

Det er framtida til sentrum Hustad nå ønsker å belyse.

PERSONLIGE SYNSPUNKTER

– Jeg synes vi må beholde stedets sjel. Det vil være forferdelig hvis Femellgården blir revet, men det går an å bevare fasaden og modernisere innenfor, sier hun.

– Eksperter mener at store betong-shoppingsentre er på veg ut. Det er shoppingområder som tilbyr opplevelser som vil overleve.

– Men jeg vil ikke drive igjennom mine egne synspunkter. Dette skal være et møte der enkeltpersoner fritt skal få uttrykke sin mening, sier Hustad.

– Formålet er å presentere meninger og ideer. Det er basert på prinsippet om grasrotdemokrati der innbyggerne blir hørt og deltar tidlig og gjennom hele den politiske prosessen. Dette er spesielt viktig når det foregår store endringer som påvirker innbyggerne betydelig, som for eksempel reguleringen av Sundet. Deltakelse er bra for et sunt demokrati, påpeker hun.

FORUM FOR HVERMANNSEN

– I dag er det ikke noe rom for enkeltmennesker til å være med på å styre utviklingen. Jeg brenner for slike samfunnsting og ønsker et forum der folk kan bidra. Møtet skal ikke være for eller imot noen av de eksisterende forslagene for Sundet. Det skal bare være et forum der beboere kan uttrykke sine meninger, sier Hustad.

– Jeg vet ikke hvor mange som stiller opp. Kommer det bare ti, kan vi sitte rundt et bord og diskutere. Kommer det 50, blir jeg imponert, sier hun.

Alle kommunestyrerepresentantene blir invitert til møtet, og varaordføreren har meldt sin ankomst.

– Jeg ønsker at kommunen kommer med en kort orientering om hvilke planer og tidsperspektiver som man jobber ut fra, men, som sagt, dette skal være et møte der menigmanns ønsker og synspunkter kommer fram, sier Hustad.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.