Den 30 år gamle mannen fra Øvre Romerike har vært på repøvelse fire ganger tidligere, men i fjor høst fikk han nok. Han møtte ikke opp, og det er straffbart.
LES OGSÅ: Stor HV-øvelse

SKULLE I BURSDAG

Han har tidligere forklart til militærpolitiet at han aldri mer vil møte opp til repøvelse, men dette trakk han tilbake da han forklarte seg i Øvre Romerike tingrett i midten av februar.
Han sa da at han bare hadde som intensjon å utbli under fjorårets øvelse. Dette fordi han tapte lønnsinntekter ved å være borte fra jobb. Dessuten skulle han i 50-årslag samme dag som han skulle møte til tjeneste i Heimevernet ved Hauerseter leir.
Tingretten dømte ham til fengsel i 90 dager, hvorav 76 dager ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Dermed må 30-åringen sone to uker i fengsel. Han ble også dømt til å betale 5000 kroner i saksomkostninger.
Mannen har vedtatt dommen.
LES OGSÅ: Kan forsvaret løse framtidige trusler?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.