Korpsparaden markerte Norges Musikkorps Forbunds 100-årsjubileum og Musikkorpsenes år 2018.

ÅPNET AV STATSMINISTEREN

Over 50 korps fra hele landet gjestet Oslo. Festdagen ble åpnet av statsminister Erna Solberg og artist Wenche Myhre på Universitetsplassen i Oslo.

Publikum samlet seg på begge sider av paradegaten da korpsene marsjerte fra Akershus festning opp Karl Johans gate og helt til Det kongelige slott. Ved ankomst slottet spilte korpsene et fellesnummer.

LES OGSÅ: Penger til skolekorpsene 

MUSIKKORPSENES ÅR

18. november 2017 kunngjorde kulturminister Linda Hofstad Helleland at 2018 får offisiell status som «Musikkorpsenes år». Paraden lørdag var en del av denne markeringen, hvor korpsene marsjerte forbi Stortinget og oppover Karl Johans gate og opp til Slottsplassen. Med på paraden var blant annet den Kongelige norske marines musikkorps, et par overraskende gjester – og Verdens største junior/aspirantkorps!

LES OGSÅ: Stor jubileumsparade - nå skal det spilles, marsjeres og feires!

Fakta

Musikkorpsenes år 2018

I 2018 feirer musikkorpsene 100 år med et fyldig jubileumsprogram, parader og konserter.

28. april ble jubileumsparaden "Kom og bli med" arrangert i Oslo. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.