Eidsvoll næringslivsforum mener at det må satses langsiktig og riktig denne gangen.

Storsalen i Badet kulturtun var fylt av næringslivsfolk og politikere da det tirsdag var invitert til næringslivsfrokost for ellevte gang. Eidsvoll kommune skal vedta en strategisk næringslivsplan og under frokosten fikk kommunen viktige innspill fra næringslivet selv.

FEM OMRÅDER

- Vi mener det spesielt bør satses på fem områder. Det er sentrumsutvikling, sørge for at det blir rett næring på rett sted, næringsutvikling innen helse-, omsorg og sosiale tjenester, det grønne skiftet og merkevarebygging for kulturbygda Eidsvoll, sa styreleder i Eidsvoll næringslivsforum, Finn-Harald Pettersen.
Næringslivet ønsker en enhetlig sentrumsutvikling i Sundet og Råholt, noe som de mener vil gi bedre tilgjengelighet til tjenester, opplevelser, handel, kollektivtilbud og arbeidsplasser. I tillegg vil det skape et variert tilbud, være miljøvennlig og trekke unge familier mot sentra.
Området rundt Gardermoen er en av Europas raskest voksende regioner, og ved å utnytte kommunens strategiske beliggenhet mener næringslivsforumet at det kan skapes vekst i næringslivet.
Også næringsutvikling innen helse, omsorg og sosiale tjenester vil i framtida være i vekst. Det vil være en stor økning i tjenestebehovet framover og samarbeid mellom offentlige og private aktører vil skape store synergier, heter det i innspillet til kommunen.
Det grønne skiftet som gror fram, er også tatt med. Næringslivsforumet mener at Eidsvoll har alle forutsetninger for å bli en ledende grønn klynge med hele næringskjeden fra råvarer til ferdigvarer representert i kommunen.
LES OGSÅ: - Her kan man knytte kontakter

VIL HA ET ORD MED I LAGET

I salen satt det mange lokalpolitikere. En av dem var Hans Magnus Øberg fra Ap. Som politiker vil han være med i prosessen.
- Jeg kjenner jeg blir litt provosert. Politikerne må inn i dette arbeidet for å få et eierskap til næringsplanen, sa han.
Sissel Pettersen, plansjef i Eidsvoll kommune, opplyste om at et dialogmøte er på trappene, men at kommunen må ha noe konkret å forholde seg til.
- Dette er innspill som skal være førende for kommunens videre arbeid. Plandokumentet skal utarbeides av administrasjonen og legges fram for næringslivsgruppa i oktober. Så skal det ut til offentlig høring, før det behandles i utvalgene og endelig i kommunestyret utpå nyåret, sa hun.

NÆRINGSLIVET PRESENTERTE SEG

Avfallshåndteringsselskapet Ragn Sells og skogbruket var invitert til å presentere seg under næringslivsfrokosten.
Ragn Sells er selskapet som tar seg av eidsvollingens avfall. Selskapet har 2500 ansatte i seks land og har 120 anlegg og er ekspert på håndtering av avfall. Administrerende direktør Bjørn Hoel i Ragn Sells presenterte selskapet og fortalte historien om utviklingen fra «dynga» til full avfallssortering.
- Vi ser på avfallet som en ressurs og ikke som søppel. Flere og flere forbrukere får et bevisst forhold til miljøet. Ombruk bør være på toppen av kjeden, ikke deponering, sa han blant annet.

OVERRASKENDE OM SKOGBRUK

Skogbruket og skogbruksrelaterte bedrifter var godt representert ved Carl Randin Klokkerengen og hans foredrag om hvilke positive synergieffekter skogbruket har.
- Skogene og trefiber gir direkte arbeid til 318 personer i Eidsvoll kommune, opplyste han.
- 64 prosent av Eidsvolls areal er dekket av skog. Den er også viktig som utmarksbeite. Bøndene sparer 6,5 millioner kroner i forutgifter, sa han.
LES OGSÅ: Næringslivet møttes til frokost

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.