Nå er det opp til statsråd Monica Mæland å bestemme om den nye skolen skal bygges på Tynsåkjordet. Sier hun nei, må kommunen finne et annet, egnet sted.

STARTET PÅ VILBERG SKOLE

Befaringen, hvor også representanter for Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), var med, startet på Vilberg skole. Delegasjonen fikk med seg byggingen av den nye ungdomsskolen, barnehagen og den videregående skolen før de stoppet ved stridens eple: Tynsåkjordet. Etter det sto et annet tomtealternativ på reiseruten, nemlig Trolldalen.

Før befaringen startet var det informasjonsmøte, et møte som tilhengerne av Tynsåkjordet mente var skjevfordelt.

– Her fikk de som ikke ønsker bygging på Tynsåkjordet mesteparten av taletiden, sier Tone Cicilie Danielsdatter (H), og får følge av Olav Resaland fra Ap.

Han kjemper for å etablere en skolecampus i Vilberg-området og er en sterk tilhenger av Tynsåk-alternativet.

De fikk en viss forståelse for sitt synspunkt fra ordfører John-Erik Vika. Som Sp-mann er han imot å bygge ned matjord, men understreker at han i denne saken har ordførerhatten på.

MENER DET ER PLASS RUNDT UNGDOMSSKOLEN

– Det må da være mulig å bygge en ny barneskole i området rundt den nye ungdomsskolen. Her ser det da ut til å være rikelig med plass og arealer å ta av, sier fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland.

Hun er imot at matjorda bygges ned, men nå er saken ute av hennes hender og oversendt KMD for avgjørelse.

– Hva er forskjellen på å ta god matjord på Råholt og god matjord på Vilberg, Svarstad Haugland?

– Noen ganger ser vi at vi er nødt til å ta matjord fordi det ikke finnes noen andre alternativer. I denne saken mener i alle fall jeg at det finnes alternativer.

Cecilie Gardan Sørum er saksbehandler i KMD. Det er hun som i første instans nå skal behandle det som har blitt en het potet i skoleutbyggingen.

– Hvor lang tid kan vi forvente før ministeren setter et punktum i skoleutbyggingsstriden?

– I snitt i fjor brukte vi et halvt år på slike saker. Men det er i snitt, sier hun.

Saken ble oversendt til KMD rundt juletider. Holder snittet i denne saken, kan man forvente en avgjørelse til sommeren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.