Eidsvoll, Ullensaker og Nannestad kommuner har nå opphevet vanningsforbudet sitt.

– Vi ønsker å takke for at dere har hjulpet oss å ta vare på drikkevannet og å opprettholde godt og stabilt vanntrykk for alle, lyder meldingen fra Eidsvoll.

Ullensaker melder at vannreserver har økt betydelig den siste uken og reservene i Store Elsjø, Råsjøen og Bjertnessjøen nærmer seg normalnivå.

– Det har vært noen tøffe måneder. Jeg retter en stor takk til våre innbyggere som har vært tålmodige og forståelsesfulle, sier ordfører Tom Staahle, mens han venter på at kommunes nye vannbehandlingsanlegg ved Hurdalssjøen skal stå ferdig i 26. november.

- Med innbyggernes gode innsats og leveransen av grunnvann fra Nordmoen, har regnet den siste tiden kunne bidra til at drikkevannskilden vår nå nærmer seg normalnivå, melder Nannestad kommune og takker alle innbyggere som har bidratt til å redusere vannforbruket.

- Uten deres innsats hadde denne situasjonen utviklet seg langt mer alvorlig, heter det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.