– Vi har revidert våre bade- og sikkerhetsregler. Jeg kan bekrefte at det er innført fotoforbud i Råholt Bad, sier daglig leder Jan-Christian Ulleberg.

EUB skrev i forrige uke om tre menn som først skal ha tatt bilder av flere badende i velværebassenget. De badende kom fra Eidsvoll Revmatikerforening og reagerte kraftig. Litt senere kom minst én av mennene inn i damedusjen der flere var nakne.

Møte i kommunen

– Vi opplevde dette som et grovt overtramp, uttalte May Klingenberg Limbodal, treningsinstruktør i Eidsvoll Revmatikerforening. Hun og de øvrige deltakerne ba kommunen gå gjennom sine rutiner og nedlegge fotoforbud i Råholt Bad. Nå er de blitt bønnhørt. Fotoforbudet i Råholt Bad ble besluttet innført på et møte mellom Ulleberg, ordføreren, rådmannen og kultursjefen tirsdag.

– Bakgrunnen er senere tids hendelser og reaksjoner fra publikum. Vi har hengt opp tydelige forbudsskilt, blant annet ved inngangen, i garderobene og inne i selve svømmehallen, sier Ulleberg.

– Hva skjer om noen bryter med reglene og tar bilder?

– Vår jobb blir da høflig å orientere dem som glemmer seg om de nye reglene, sier Ulleberg.

– Nå blir det forbudt for alle å ta bilder?

– Ja, og en slik sak har alltid to sider. Dette forbudet vil også gå ut over dem som kun vil ta bilder av sine egne. Det vil for eksempel ikke være tillatt forevige et familiebesøk i badet og legge dette ut i sosiale medier, sier Ulleberg.

Innfører 10-årsgrense

– Dette er fantastiske nyheter. Jeg hoppet rundt i en butikk da jeg fikk høre det. Det strømmet inn med meldinger fra folk, sier May Klingenberg Limbodal.

– Jeg vil takke EUB for å sette søkelys på saken og Eidsvoll kommune og Råholt Bad for rask saksbehandling. Dette var det eneste rette å gjøre. Folk har jo lurt på om det har vært trygt å sende barna sine til badet, sier hun videre.

– Nå er det jubel i revmatikerforeningen?

– Ja, vi har aldri vært så myke noen gang, ler hun.

Eidsvoll kommune gjør også flere andre justeringer i bade- og ordensreglene. Framover må barn som bader alene være svømmedyktige og ha fylt ti år. I tillegg må barn og ungdom under 16 år som ikke kan svømme være i følge med en svømmedyktig person over 16 år. Denne personen må være med i bassenget for å ivareta sikkerheten.

– Dette er rett og slett grep vi tar for å øke sikkerheten, spesielt for barn, sier Jan-Christian Ulleberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.