Den fatale ulykken skjedde på fylkesveg 450 ved Borgen i Ullensaker i desember i 2016. Nå har statsadvokat Hulda Olsen Karlsdottir tiltalt den 43 år gamle sjåføren fra Romerike for brudd på Vegtrafikkloven. Det var Romerikes Blad som omtalte saken først.

– Familien til avdøde er tilfredse med at det er tatt ut tiltale i saken. Dette er naturligvis en svært trist sak, og familien har tatt dette svært tungt, sier bistandsadvokat Tom-Daniel Karlstad til EUB.

I tiltalen står det blant annet følgende:

«Han var ikke tilstrekkelig aktpågivende og/eller holdt for stor fart i forhold til sikten, og så ikke Øyvind Bjørklund som gikk på rulleski foran seg i kjørefeltet. Han kjørte på Bjørklund, som døde umiddelbart.

Forklarte seg for politiet

Bistandsadvokaten forteller at familien også har varslet et oppreisningskrav ovenfor den tiltalte.

– Størrelsen på dette vil vi se nærmere på når man kommer i retten, presiserer Karlstad.

Saken skal opp i Øvre Romerike tingrett i begynnelsen av september. Statsadvokat Karlsdottir var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag ettermiddag.

Kristen S. Fari er forsvareren til den tiltalte 43-åringen.

– Min klient registrerer at det er tatt ut tiltale og når hovedforhandlingen er berammet. Han erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen, sier Fari til EUB.

– Tung sak for alle

– Hvilke tanker gjør han seg rundt det å bli tiltalt?

– Han hadde naturligvis håpet at denne saken hadde blitt henlagt. Det har gått noe tid nå, og det er naturligvis belastende å ha en slik sak hengende over seg. Samtidig må han naturligvis ta tiltalen til etterretning, sier Fari.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.