Politiet og skatteetaten har fått mange meldinger om at irske og britiske steinleggere er tilbake i landet. Etter å ha vært nesten fraværende i fjor, tilbyr de nå sine tjenester ved å gå fra dør til dør eller ved å dele ut flyers. Politiet har fått inn flere tilfeller i Romerike, Follo og Bærum.

– De tilbyr også tjenester som taktekking og husvask i tillegg til asfalt- og steinlegging, sier skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen.

Steinleggerne opererer med svært lave priser, og er ofte bastante på at oppdraget skal betales kontant.

– Hvis du betaler kontant eller blir oppfordret til det, er det en sterk indikasjon på at dette er svart. De står også bak annen kriminell virksomhet. Mange kan være truende hvis de ikke får det som de vil, sier han og kaller det et samfunnsproblem.

– Vi jobber for å bekjempe det, men er avhengig av at folk ikke bruker dem. Er det ikke et marked for denne virksomheten forsvinner de, mener Kristiansen.

Hvis du betaler over 10.000 kroner kontant kan du bli medansvarlig for skatteunndragelser. – Du som forbruker har et ansvar. Hvis du kjøper svarte tjenester ødelegger du for dem som driver seriøst, og bidrar til svart økonomi. – Det sikreste du kan gjøre, er å avvise steinleggerne når de dukker opp, sier han.

LES OGSÅ: Politiet advarer mot aggressive steinleggere

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.